2018-07-31 05:30:27• hírek • Oszkó Viktória

Magyarországi sakkmester vehette át a legjobbnak járó trófeát

Július 24. és 30. között újra a szuperelméké volt a főszerep városunkban: nemzetközi szintű sakkversenynek adott otthont Szatmárnémeti, hozzánk irányítva ezzel kilenc ország legjobb sakkozóit.

Románia, Magyarország, Ausztria, Szerbia, Szlovákia, Lengyelország, Ukrajna, a Moldovai Köztársaság és a messzi Taiwan összen 170 kiváló sakkozója mérte össze tudását az utóbbi néhány napban. Külön öröm, hogy közel 100 gyermek is részese volt a megmérettetésnek.


A versenyzők több csoportba nevezhettek, többek között az “A” csoportba, azaz a Szabó Gyula Emlékversenyre, ahol mintegy 71-en vettek részt, mesterek és nemzetközi mesterek egyaránt.


Külön örvendetes, hogy a városvezetőség egyre nagyobb figyelmet szentel ennek a különleges szellemi sportnak, hiszen nem csak kézi- és kosárlabdában, vívásban vagy éppen judoban vannak tehetséges sportolóink. A szervezők sem győzték eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos ez az esemény városunknak. Biztosították is a résztvevőket arról, hogy nem ez volt az utolsó hasonló jelentősségű rendezvény, és a következő alkalomra is legalább ekkora szeretettel várnak vissza mindenkit.


A tét ebben az évben is igen magas volt, összesen 16.000 lej összértékben osztottak szét prémiumokat a legjobbak között. Az “A” csoport játékosai között 12.000 lejt osztottak szét a díjátadáson, az első helyezett 2.500 lejjel, a második 1800 lejjel, a harmadik pedig 1500 lejjel gazdagodott tehetségének és ügyességének köszönhetően.


A kategória legjobbjának a magyarországi Aczél Gergely bizonyult, ő érdemelte ki a győztesnek járó trófeát, második lett a temesvári  Vlad Jianu, a dobogó harmadik fokára pedig a galaci Lucian Filip állhatott fel.


A legjobb szatmári sakkozók Petrica Costin (Petra Sah), Alin Anghelus (LPS) és Ilonczai Levente (LPS) lettek. A szatmári sakkozók egyébként a Vointa, az Unio, az LPS, az Apollo és a Petra Sah klubokból neveztek a fordulókra. Listát a további helyezettekről, részletes beszámolót a díjátadó ünnepségről az esemény honlapján találhatsz az alábbi linkre kattintva!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: