2016-08-10 12:20:57• hírek • Szatmár.ro

Magyarországi munkacsoport győzné meg a városvezetőket a Szamos alatti alagút előnyeiről

Nemrég egy, a prefektúrán megtartott gyűlésen mutatta be elképzeléseit Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság vezetője. Szerinte olcsóbb és környezetbarátabb lenne híd helyett alagutat építeni a Szamos alatt. Magyarországi környezetvédők ajánlották fel a segítségüket.

Meglehetősen nagy visszhangja lett Békéssy Erzsébet felvetésének, mely szerint harmadik Szamos-híd helyett sokkal ésszerűbb megoldás lenne egy, a Szamos alatt húzódó, közúti forgalomra alkalmas alagút megépítése.

„A téma a légszennyezettség kapcsán került szóba. Az alagút megépítése olcsóbb lenne, mint a hídépítés és jelentősen kevesebb lenne a környezetszennyezés, mint amit egy híd termel" - magyarázza a környezetvédelmi igazgatóság vezetője.

Békéssyvel a hír hallatára felvette a kapcsolatot egy magyarországi munkacsoport is, amely tapasztalattal rendelkezik e téren, és felajánlották, hogy segítenek meggyőzni a város- és megyevezetést az alagút előnyeiről. „Bízom benne, hogy hamarosan sikerül összehozni a találkozót" - mondja Békéssy.

Az igazgatónő elképzelése sokban hasonlít a harmadik Szamos-híddal kapcsolatos elképzelésekre. Az alagút is a Május 9. utcáról indulna és a Kárpátok II. lakónegyedbe vezetné az autós forgalmat - a Szamos alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: