2009-09-28 00:43:56• hírek • Szatmar.ro

Magyarország nagy nulla

Présinger járt a legközelebb a gólho
Présinger járt a legközelebb a gólho

Honduras három góllal verte a harmatgyenge magyarokat Egyiptomban.

Magyarország 12 év után vívta ki a jogot, hogy részt vehessen a legjelentősebb korosztályos megmérettetésen, az U20-as világbajnokságon. Mindezt ráadásul úgy érte el, hogy tavaly nyáron hatalmas meglepetésre elődöntős volt az U19-es Európa-bajnokságon. Ezt az eredményt, na meg a csoportellenfeleket figyelembe véve (Honduras mellett Dél-Afrika és Egyesült Arab Emírségek) jogosan vártunk el jó eredményt az egyiptomi tornán.

Igen ám, de mint oly gyakran, ismét saját magunk alól vágtuk ki azt a bizonyos fát. Pontosabban a Magyar Labdarúgó Szövetség. A tavalyi, csehországi keretből kilenc ember maradt ki, ami a teljes csapat fele. Igaz, a kontinensbajnok németeknél 11 futballista nincs ott Észak-Afrikában. A Bulgária elleni kezdőből azért heten most is ott voltak Honduras ellen. Ám a legbeszédesebb adat, hogy a hat európai együttes közül csak kettőnél történt változás a kispadon. Spanyolország mellett természetesen nálunk! Amíg Németország, Olaszország, Csehország és Anglia bízott az akkori mesterben, addig nálunk Róth Antal helyén immár Egervári Sándor ült!

A bivalyerős NB1-ben kétségtelenül sikeresnek mondható tréner meg is változtatta felállást, a 4-5-1-ről áttért 4-4-2-re. Három héttel a világbajnokság előtt...Korábban nem is tehette, hisz a kinevezése is akkor történt, ami szintén megkérdőjelezi az MLSZ stratégiáját.

Ennek következtében a tavaly oly stabil védelem darabjaira hullott, támadásban pedig teljesen impotens lett a csapat. Rojas már a 11. percben óriási kapufát rúgott, néhány perccel később pedig csak centikkel fejelt mellé. A 25. percben végre Reyesnek is akadt doga, Présinger szabadrúgását tornászta ki. Nem sikerült a hasonló bravúr Gulácsinak, amikor a 35. percben Mario Martinez 25 méteres lövése a hálóban kötött ki.

A második félidő elején Koman és Németh szabadrúgásai jelentettek némi veszélyt Reyes kapujára, ám a gólhoz közelebb ezúttal is Rojas állt. Ami nem sikerült neki, az összejött Martineznek. A norvég Valerenga légiósa egy hosszú labdát úgy vett át, hogy azzal le is rázta védőjét, majd jobb oldalról egy fantasztikus mozdulattal a csavarta el a labdát a hosszú sarokba.

A hátralévő időben a hondurasiak, amikor épp nem húzták az időt már-már pofátlanul, akkor örömfocit mutattak be. Egervári közben Takács személyében behozott egy védekező középpályást , aminek meg is lett az eredménye: a 84. percben Arnold Peralta 30 méterről kilőtte a pókot a sarokból, Honduras pedig kiütötte Magyarországot.

A magyar válogatott kilátástalan, lassú és ötlettelen játékot mutatott be, akcióból semmilyen veszélyt nem jelentve Reyes kapujára, Németh és főleg Koman komoly csalódást okozva.

A csoport másik meccsén az Egyesült Arab Emírségek hihetetlen szerencsével mentettek pontot: Erasmus góljaival Dél-Afrika már 2-0 arányban vezetett, a 91. és a 93. percben azonban Kamali és Tejab révén az arabok egyenlítettek.

Magyarország számára a folytatás szerdán Dél-Afrika ellen. Ja, a torna előtt a szakemberek Hondurast tartották a csoport leggyengébb tagjának....

Érdekesség, hogy a közép-amerikai ország csapata 1977-ben nyert utoljára világbajnokságon. Természetesen Magyarország ellen.

Magyarország-Honduras 0-3

Magyarország: Gulácsi Péter - Simon Ádám (Takács Péter), Szekeres Adrián, Debreceni András,Présinger Ádám - Dudás Ádám (Varha Roland 46.), Korcsmár Zsolt, Koman Vladimir, Gosztonyi András - Simon András (Futács Márkó 46.), Németh Krisztián

Honduras: Francisco Reyes -Wilmer Crisanto, Angel Castro, Jose Fonseca, Esdras Padilla - Mario Martinez, Reinieri Mayorquin (Ocampo 88.), Erock Andino, Johnny Leveron - Roger Rojas (Christian Martinez 67.), Alfredo Mejia (Peralta 67.)
gólok: Martinez (35.,70.), Peralta 84.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: