2008-11-05 15:10:54• hírek • Szatmár.ro

Kezdetét vette a konzuli látogatás

Szilágyi Mátyás, kolozsvári magyar főkonzul a mai napon megkezdte hivatalos Szatmár megyei látogatását. A főkonzult Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Adrian Stef, megyei tanácsi alelnök a délelőtt folyamán fogadta.

Amint az a beszélgetésen is elhangzott, Szilágyi Mátyás főkonzul nem először jár Szatmár megyében, de főkonzuli minőségében fontosnak tartotta, hogy hivatalos látogatást tegyen megyénkben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szilágyi Mátyás elmondta, hogy az erdélyi megyék közül nem véletlenül Szatmár megyébe látogat először, ugyanis példaértékű itt a különböző nemzetiségek együttélése.

Csehi Árpád megyei tanácselnökkel megvitatták továbbá a határon átnyúló együttműködési lehetőségek minél alaposabb kihasználásának fontosságát. Amint az kiderült, az életképes és a határ mindkét oldalán pozitív hozadékkal bíró kezdeményezéseket hatványozottabban fogják majd támogatni.

Szilágyi Mátyás hivatalos látogatásának első napján találkozott többek között Radu Bud prefektussal is. Ezt követően a diplomata megyei körútra indult, melynek során ellátogatott Nagykárolyba és Tasnádra is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: