2010-09-08 00:02:55• hírek • Kocsis Zoltán

Magyarország kínkeservesen javított

Románia ismét nem bírta szusszal a második félidőt, nem született gól Minszkben.

Négy nappal a 2012-es Európa-bajnokság selejtezőinek pénteki nyitánya után kedden már a második fordulót is abszolválták az öreg kontinens nemzeti csapatai, így Magyarország és Románia is. A két említett gárda ezúttal azonban ellenkező szájízzel szált le a gyepről a kilencven perc végén: amíg Budapesten a hazaiak, ha nehezen is, de hozták a kötelezőt Moldova ellen, addig Minszkben a fehéroroszok és a románok nem tudtak egymás kapujába betalálni.

Pedig Romániának égető szüksége lett volna a három pontra, mivel pénteken hazai pályán Albániát nem sikerült legyőzniük. Razvan Lucescu kapitány le is vonta a konzekvenciákat, nem kevesebb, mint öt helyen változtatott a kezdő csapaton, így Lobont, Contra, Cocis, Marica és Niculae helyét Pantilimon, Maftei, Chivu, Stancu és Bilasco vette át.

Románia, akárcsak pénteken, ezúttal is támadólag és bátran kezdett, fölénye ellenére Kornyilenko és Vjacseszlav Hleb révén mégis a hazaiak voltak veszélyesebbek. Mozgalmas első fél órának lehettek tanúi a nézők, hisz ezt követően Stancu kétszer is közel állt a gólszerzéshez, míg a hazaiak kontráiban is mindig benne volt a veszély.

A félidő végén azonban leült a meccs és ez sajnos a második játékrészre is kiterjedt. Bár a szünet után is fölényben maradt, ugyanúgy mint Albánia ellen, Románia ekkor már kevésbé tudott veszélyes lenni. A hazaiak részéről Rodionov okozott némi gondot a vendégek védelmében, az utolsó tíz percben pedig a csereként beálló Niculae és Marica kavargatott veszélyesen Zsevnov kapuja előtt, összességében azonban feledhető második félidőt produkáltak a csapatok.

Mindkét csapat fontos pontokat veszítette ezzel, ennek ellenére két forduló után a beloruszok négy ponttal állnak a csoport élén, holtversenyben...Albániával.


Rudolf is sokat szenvedett, majd fontos gólt lőtt fotó: mlsz.hu
Rudolf is sokat szenvedett, majd fontos gólt lőtt fotó: mlsz.hu


Magyarország svédországi veresége nem okozott akkora meglepetést, mint a románok hazai pontvesztése, ennek ellenére Egervári Sándor csapatának kötelező volt győznie Moldova ellen Újpesten. Bár a mester támadó csapatot ígért, a hazai gárda egy borzasztó első félidőt produkált. Miközben Tigirlas, Racu és Suvorov ziccerek sorát hagyta ki, az érthetetlen módon kontrára játszó magyarok csak Dzsudzsák távoli lövését tudták felmutatni támadásban.

A szünetben aztán Czvitkovics helyett beállt Szalai, a magyar válogatott pedig támadóbb szellemben kezdett játszani. Ennek gyorsan meg is lett az eredménye, hisz az 50. percben egy szöglet után a vendégek csak röviden tudtak felszabadítani, Rudolf pedig 16 méterről megszerezte a vezetést. Negyed óra múlva pedig már kettő volt az előny, miután Gera becsúszva szerzett labdát a moldovai tizenhatos előtt, Juhász Komanhoz passzolt, a Sampdoria középpályása pedig 19 méterről laposan a rövid sarokba lőtt.

A két gólos előny tudatában Magyarország irányította az eseményeket, Szalai növelhette volna az előnyt, gól mégis a vendégek szereztek a 79. percben. Ezúttal a magyar védelem volt bizonytalan, némi kavarodás után Suvorov elé került a labda, aki szépített. Sőt, amennyiben az utolsó tíz percben Doros jobban céloz, akár kis is egyenlíthetett volna. Két lehetősége is volt rá...

A csoportot, a várakozásoknak megfelelően, a hibátlan hollandok és svédek vezetik, míg Magyarország legalább a kötelezőt hozta. Ennél többet reálisan nem lehet várni ettől a csapattól.

Eredmények:
D csoport:

Fehéroroszország - Románia 0-0
Albánia - Luxemburg 1-0
Bosznia - Franciaország 0-2
A csoport állása: 1. Albánia, Fehéroroszország 4pont, 3. Franciaország, Bosznia 3p., 5. Románia 2p., 6. Luxemburg 0p.

E csoport:
Magyarország
- Moldova 2-1
Svédország - San Marino 6-0
Hollandia - Finnország 2-1
A csoport állása: 1. Svédország, Hollandia 6p., 3. Magyarország, Moldova 3p., 5. Finnország, San Marino 0p.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: