2011-11-30 15:08:30• hírek • itcafe.hu

Magyarország felé terjeszkedik a Youtube

A youtube.hu domén alatt lesz elérhető a videomegosztó magyar felhasználókra szabott tartalmakkal jelentkező kiadása, melynek reklámbevételeiből a közös jogkezelő is részesedik.

A Google hamarosan elindíthatja videomegosztó oldalának magyar domén alatt futó változatát - értesült az IT café. A youtube.hu címre költöző, lokalizált kiadás főoldalán több hazai tartalommal találkozhatnak majd a látogatók, többek között ha az internetvállalatnak televíziós csatornákkal is sikerül megállapodnia, azok saját gyártású műsorai archívumának egy része hivatalosan is megjelenhet majd a magyar felhasználókra szabott szájton.

A YouTube felülete már bő másfél éve beszél magyar nyelven, így a látogatók számára egyedül a hazai tartalomkínálat bővülése lesz a látható újdonság - a háttérben azonban más is változik. Az oldal az Artisjus és a Google megállapodása révén jogosítottá válik, azaz a közös jogkezelő és azon keresztül közvetetten a jogtulajdonos részesedik majd a videók mellett, felett megjelenő reklámok bevételeiből, akár akkor is, ha azok nem hivatalos forrásból kerültek fel az oldalra.

A videomegosztóra regisztrált zenészek, jogtulajdonosok ugyanis beállíthatják majd, hogy a szerzeményeiket tartalmazó, mások által feltöltött tartalmakkal mit kezdjen a YouTube. Letilthatják a Google Content ID rendszere által beazonosított felvételeket, de dönthetnek úgy is, hogy nem bántják azokat, és akkor részesedést kapnak az azokhoz társított hirdetések bevételeiből. A vállalat tapasztalatai szerint a jogtulajdonosok többsége ez utóbbi lehetőséget választja azokban az országokban, ahol ez az opció elérhető.

A cikk az itcafe.hu oldalon folytatódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: