2019-02-22 12:02:23• hírek • Bede Emőke

Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai vásárán népszerűsítik Nagykárolyt

Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban február 21. és 24. között tartják Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai vásárát, az Utazás kiállítást, melyre ebben az évben mintegy 30 ország 300 kiállítója érkezett.

Az immár 42 éves kiállításon a Román Idegenforgalmi Minisztérium egy 80 négyzetméteren mintegy 20 romániai kiállítóval van jelen, melyeknek elsődleges célja, hogy az ország kiemelkedő turisztikai célpontjait és szolgáltatásait megismertesse a látogatókkal. Ezek között ott vannak Nagykároly képviselői is, kik szórólapokkal és információs füzetekkel népszerűsítik a város, illetve a megye látványosságait, valamint bemutatják a közelgő kulturális programokat is ( pl. BestFest, CareiFest és AugustFest). Ugyanakkor a pultnál igyekeznek a szűkebb szakmai rétegnek, azaz a különféle utazásszervező irodáknak is bemutatni a Szatmár megyében, s leginkább a Nagykárolyban rejlő lehetőségeket, melyeket akár turisztikai csomag formájában lehetne felkínálni a terület iránt érdeklődőknek.
 

A román szaktárca standját már az első napon több mint 1000 látogató kereste fel, sokan közülük nagy érdeklődést mutattak Nagykároly ékköve, a Károlyi-kastély iránt is - közölte Facebook-oldalán a város polgármesteri hivatala. A kastély már csak azért is lehet izgalmas a látogatóknak, mert nem is olyan régen egy, a Netflixen megjelenő filmnek köszönhetően újra a figyelem középpontjába került a meseszép épület. A „The Princess Switch” című amerikai romantikus vígjáték jeleneteit ugyanis javarészt Nagykároly utcáin, illetve a kastélyban vették filmre, így a város szimbólumává vált épületet már szerte a nagyvilágban megcsodálhatták a nézők.


 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: