2008-12-10 23:57:28• hírek • Szatmar.ro

Magyarország búcsúzott

Románia győzelmével még versenyben van, Magyarország kiesett.

A Macedóniában megrendezésre kerülő női kézilabda Európa-bajnokságon Románia magabiztos győzelmet aratott Ukrajna fölött, így továbbra versenyben van az elődőntő eléréséért folytatott versenyben, míg Magyarország csúnyán kikapott Norvégiától és ezzel búcsúzni kényszerül.

Romániának mindenképp győznie kellett a keddi méretes vereség után és ennek megfelelően szinte végig vezettek Ukrajna ellen. Főleg a bal oldal volt nagyon elemében (a jobboldalról hiányzott a kedden megsérült Maier, aki ujjtörést szenvedett, bár az első jelentések még kéztörésről szóltak.) A román csapat jól és eredményesen támadott, védekezésben viszont már nem volt olyan hatékony, ennek köszönhető, hogy a játékrész végére az ukránok fordítani tudtak (17-18). A szünet után azonban szinte csak egy csapat volt a pályán, az ukránok minden egyes bekapott gól után egyre jobban szétestek, így végül Románia 40-32 arányban győzni tudott.

A magyar válogatott enyhén szólva sem számított esélyesnek a címvédő és olimpiai bajnok Norvégia ellen, mégis, az első 10 percben csak a magyarok vezettek, sőt volt, hogy kettővel is. Ám a félidő közepén a villámgyors játékot bemutató norvégok átvették a vezetést és, egy motorsportból átvett kifejezéssel élve, állva hagyták a magyarokat, akik a 18. perctől gólképtelenek maradtak. A második félidő 13-8-as norvég előnnyel kezdődött, de a magyar lányok nem tudtak csökkenteni a hátrányukon, sőt, a 44. percben már 10 volt a különbség oda. A skandinávok, mindamellett, hogy nagyszerű, gyors kézilabdát játszottak, remekül kikapcsolták az Eb. góllövőlistáját addig vezető Görbicz Anitát, aki összesen egy gólig jutott. A norvégok egy percre sem engedtek ki, így a végén kiütéses, 34-20-as vereséget mértek a magyar csapatra, amely így biztosan nem lesz ott az elődöntőben.

Románia csütörtökön Norvégia ellen vívhatja ki a továbbjutást, míg Magyarország segítséget nyújthat korábbi ellenfelének, amennyiben nem kap ki Spanyolországtól.

Eredmények, második forduló:

I.csoport: Románia - Ukrajna 40-32, Norvégia-Magyarország 34-20, Spanyolország-Dánia 23-26
II.csoport: Oroszország-Horvátország 24-21, Svédország-Macedónia 24-23, Németország-Fehéroroszország 28-28

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: