2011-12-21 14:48:24• hírek • MTI

Magyarország Andorrában, Románia Észtországban kezd

Utolsóként a magyar érdekeltségű csoportban is kialakult a világbajnoki selejtezők programja, miután a hat érintett ország labdarúgó-szövetségének szerdán sikerült megegyeznie a pontos menetrendről.

Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese szeptember 7-én Andorrában kezdi meg a sorozatot, majd négy nappal később a vb-ezüstérmes Hollandiát fogadja. A nemzeti együttesnek ezenkívül jövőre még két tétmérkőzése lesz, októberben: előbb Észtországban lép pályára, majd Törökországot fogadja - derül ki az MLSZ honlapján látható menetrendből.

A 2013 októberében befejeződő csoportmérkőzések utolsó két fordulójában Hollandia és Andorra lesz az ellenfél, előbbi idegenben, utóbbi hazai környezetben.

"A mi javaslatunkra került sor egy utolsó egyeztetésre a szövetségek között, mert minden érintett szerette volna elkerülni azt a helyzetet, hogy a nemzetközi szövetség olyan időpontra sorsoljon számára mérkőzést, amit el akart kerülni" - mondta a magyar szövetség honlapjának Egervári. "A 2013-as versenynaptárban júniusban is lesznek mérkőzésnapok, és a csoportból mindössze két válogatott vállalta volna, hogy ezeken a játéknapokon pályára lép. Számunkra nem tekinthető rossznak a kialakított program, elfogadható menetrend alakult ki, ez alapján azt mondhatjuk, hogy mindhárom félévben két-két nagyon nehéz mérkőzésünk lesz. A beosztás segítségével pontosabb megfigyelési programot tudunk összeállítani, egyelőre azokra az ellenfelekre koncentrálva, amelyekkel már 2012-ben megmérkőzünk".

A hat ország képviselői eredetileg október 24-én, Amszterdamban vettek részt több órás programegyeztető tárgyaláson, a találkozó azonban nem hozott eredményt. A szabályok szerint ilyen esetekben a FIFA határoz a menetrendről, s a döntést minden érintett szövetségnek kötelező elfogadnia, azonban az utolsó egyeztetésen sikerült egyezséget kötniük a csoport résztvevőinek.

A csoportelsők automatikusan kijutnak a 2014-es brazíliai vb-re, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik a részvételért.

A világbajnoki selejtezők programja:

2012. szeptember 7.
Andorra–Magyarország
Észtország–Románia
Hollandia–Törökország  

2012. szeptember 11.
Törökország–Észtország
Románia–Andorra
Magyarország–Hollandia

2012. október 12.
Törökország–Románia
Észtország–Magyarország
Hollandia–Andorra  

2012. október 16.
Románia–Hollandia
Magyarország–Törökország
Andorra–Észtország  

2013. március 22.
Magyarország–Románia
Andorra–Törökország
Hollandia–Észtország  

2013. március 26.
Törökország–Magyarország
Észtország–Andorra
Hollandia–Románia  

2013. szeptember 6.
Törökország–Andorra
Románia–Magyarország
Észtország–Hollandia  

2013. szeptember 10.
Magyarország–Észtország
Románia–Törökország
Andorra–Hollandia  

2013. október 11.
Andorra–Románia
Észtország–Törökország
Hollandia–Magyarország

2013. október 15.
Törökország–Hollandia
Románia–Észtország
Magyarország–Andorra

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: