2010-08-27 14:15:18• hírek • Szatmar.ro

Magyarokat toboroznak

Másodjára is lehetőségük nyílt a magyar fiataloknak arra, hogy a számukra fenntartott helyekre felvételizzenek a bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémián.

A 2010-2011-es tanév felvételeire idén már másodjára történik kiírás. A magyar nemzetiségű román állampolgárok számára összesen 14 hely van fenntartva. Ezen helyekre úgy nők, mint férfiak egyaránt jelentkezhetnek. A követelmények között szerepel, hogy a jelölt romániai lakcímmel kell rendelkezzen, ismerje a román nyelvet úgy beszéd-, mint írásszinten. A fizikai, illetve mentális vizsgálatokon pedig pozitívan kell teljesítenie.

A kor szintén kizárásos kritérium, így a jelentkezőnek a 2010-es évben be kell töltenie a 18-ik életévét, ugyanakkor nem lehet több, mint 27 éves. A felvételihez elégséges a középiskolai végzettség, ugyanakkor a büntetett előélet kizáró jellegű.

A jövendőbeli kadétok nem tartozhatnak pártokhoz, illetve politikai szervezetekbe, az iskolai évek alatt pedig a magaviseleti jegyük nem lehetett kisebb, mint a 8-as.

A férfiak minimálisan 1,65 m, míg a nők 1,60 m magasak lehetnek. A kitétel között szerepel az is, hogy a magyarok számára fenntartott helyekre csupán azok jelentkezhetnek, akik a középiskolát magyar nyelven végezték és erről az érettségi diplomájuk is tanúskodik.

Az érdekelteknek ajánlott minél hamarabb felkeresniük a Szatmár Megyei Rendőrség toborzó osztályát, mivel a beiratkozások 2010 szeptember 2-án lezárulnak.


Ismét jelentkezhetnek a magyarok a rendőrakadémiára
Ismét jelentkezhetnek a magyarok a rendőrakadémiára


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: