2011-11-25 14:34:39• hírek • mti

Magyarok ellen tüntetnének

Engedély nélkül szervez felvonulást az Új Jobboldal nevű szélsőségesen nacionalista román szervezet Csíkszeredában, Románia nemzeti ünnepe alkalmából.

A Krónika című erdélyi napilap pénteki tudósítása szerint Antal Attilának, Csíkszereda alpolgármesterének nincs tudomása arról, hogy a szervezet engedélyt kért volna a helyi polgármesteri hivataltól a felvonulás megszervezésére, amit december 1-jére, Románia nemzeti ünnepére terveznek.

A nacionalista szervezet honlapján arra szólítja fel a „büszke románokat, hogy menjenek Csíkszeredába, ha elegük van a szeparatista magyarok alkotmányellenes megnyilvánulásaiból, és ha nem közömbös számukra a Hargita, Kovászna és Maros megyében élő románok sorsa, akik idegenekké váltak a saját hazájukban".

Ugyanazon a napon a csíkszeredai Hősök temetőjében megemlékeznek a Kolozsváron 1918. december 1-jén megalakult Székely Hadosztályra is. Erre a megemlékezésre egy magánszemély kért engedélyt a polgármesteri hivataltól.
Az Új Jobboldal két évvel ezelőtt Sepsiszentgyörgyön, tavaly pedig Marosvásárhelyen szervezett felvonulást, amelyen számos magyarellenes szólamokat skandáltak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: