2012-06-03 14:44:08• hírek • Szatmár.ro

Magyargéresen is kiépült az ivóvízhálózat

Több mint kétszázan voltak jelen az átadáson, jelezve, hogy ez a beruházás mekkora jelentőséggel bír a falu életében.

Több éves várakozás után 5,6 km hosszú vízvezetéket építettek ki Magyargéresen, melynek átadására tegnap került sor Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnök, Pléth Imre a község polgármestere, Reszler István és Barcza Dániel megyei tanácsos-jelöltek társaságában. Pléth Imre polgármester beszámolt négy éves tevékenységéről és részleteiben bemutta az ivóvízhálózat kiépítéséről szóló beruházást.

Csehi Árpád Szabolcs az átadáson elmondta, boldog, hogy ezt a települést is fejleszteni tudta a Szatmár Megyei tanács , közösen a helyi önkormányzattal. „Az eredmények kézzelfoghatóak, és ha az ígéretek helyett a közösségért végzett munkát részesítik előnyben, akkor adjanak lehetőséget a továbbhaladásra, hiszen a megkezdett munkát folytatni szeretnénk. Az ivóvízhálózat kiépítése mellett, a szennyvízhálózatot is megépítjük Magyargéresen, valamint a közeljövőben Gyöngy településre is eljuttatjuk a vezetékes vízet" - fejtette ki a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Magyargéres lelkésze, Nagy Attila áldotta meg az új vízvezetéket és emondta: a víz a emberiség számára nélkülözhetetlen és mai nap után Istennek, a megyei tanácsnak elnökének valamint a polgármestrenek köszönhetően minden hajlékban ott van az életet jelentő víz.

Pléth Imre polgármester a beruházással kapcsoaltban elmondta, hogy az 1 milliló 300 ezer lejes, 577/97-es program keretében egy 5,6 km hosszú vízvezetéket fektettek le a településen, négy pompát, 15 vízcsapot és 16 tűzcsapot helyeztek el. „Magyargéres lakossága a sok gazdasági nehézség ellenére fejlődni tudott, utat építettünk Erdőd-Géres-Gyöngy útvonalon, az iskola tűzifáját bíztosítjuk, nyolc számítógépes informatika termet alakítottunk ki és mára pedig minden lakoshoz eljuttatjuk a vezetékes vízet" -tette hozzá.

Ünnepi vízhálózat-átadás Magyargéresen

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: