2007-11-08 09:52:04• hírek • Szatmar.ro

Aggasztóan nő a magyarellenesség

kepg_1194032268__hsl9521A kisebbségi diákok román nyelvtanulásának megkönnyítése helyett, azt megnehezítő tervezetek születnek.

-Rendkívül aggasztó az utóbbi hetekben egyre erősödödő kisebbség- és magyarellenesség Romániában - jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök szerdán, Bukarestben tartott sajtótájékoztatóján. Az elnök elmondta, múlt héten a képviselőház hallgatólagosan két olyan törvény- kezdeményezést fogadott el, amelyek az anyanyelvű oktatás korlátozására irányulnak.

“A kisebbségi diákok román nyelvtanulásának megkönnyítése helyett, azt megnehezítő, sőt, diszkriminatív kitételeket tartalmazó törvénytervezetek születnek” -hívta fel a figyelmet Markó Béla. Kifejtette, miután létrejött egy olyan tanügyi törvény, amely “nagyvonalakban” biztosítja az anyanyelvű oktatást minden szinten és minden oktatási formában, 2007-ben, a közös Európában arra ébredünk, hogy egy magát felelősnek tartó párt megszorításokat tartalmazó törvényt kezdeményez, és ennek a többi párt pedig cinkosa, hiszen az RMDSZ-en kívül senki nem lépett fel ellene.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: