2013-03-19 16:00:39• hírek • Kocsis Zoltán

Magyar zászlót égettek a Rapid szurkolói Kolozsváron

A pénteki Magyarország-Románia világbajnoki selejtezőre hangolódtak hétfőn Kolozsváron a Bukaresti Rapid csapatának szurkolói. Méghozzá azon a szinten, amely a leginkább jellemzi őket: a magyarságot gyalázva.

A gól nélküli döntetlen hozó bajnoki nem a játék színvonala miatt marad emlékezetes, az egyszer biztos.

Annál inkább a bukaresti ultrák azon eléggé el nem ítélhető cselekedetéről, hogy a mérkőzés során folyamatosan magyarságot gyalázó rigmusokat énekeltek. Ráadásul a meccs folyamán elégettek egy magyar nemzeti zászlót valamint egy CFR-sálat.

Utóbbi azért is érdekes, mert a két vasutas csapat szurkolói korábban jó viszonyban voltak egymással. Úgy látszik azonban, hogy a tény, mely szerint a CFR-t a román labdarúgó társadalom a „magyarok csapataként" könyveli el, minden mást érvet és szempontot fölülír.

Éppen a válogatott meccs kapcsán érdekes, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséget sokkal kisebb vétségért büntette a FIFA azzal, hogy zárt kapuk mögött kell megrendeznie a Románia elleni meccset. Kíváncsian várjuk, a magyar zászló elégetésére milyen reakciót vált ki? Egyáltalán kivált-e valamilyent...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: