2014-08-22 14:00:23• hírek • Kocsis Zoltán

Átverés a norvégiai munkalehetőség

Átverés az a norvégiai munkalehetőséget ígérő hirdetés, amely az elmúlt napokban valósággal elöntötte a romániai apróhirdetési oldalakat, hívta fel a román külügyminisztérium figyelmét Románia norvégiai nagykövetsége, tájékoztat a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség.

A román nyelvű hirdetésben a Klett Industier nevű gazdasági társaság 18-58 év közötti férfiakat és nőket keres mezőgazdasági munkára. Az állítólag munkaadó 6-12 hónapos munkaszerződéseket ajánl havi 3400 euró fizetésért. Ingyenes az út és a szállás, áll a hirdetésben, Norvégiában pedig napi 8 órát kell dolgozni heti hat napon.

Az állítólagos ajánlat felkeltette az oslói román nagykövetség figyelmét, amely a külügyminisztériumon keresztül tájékoztatja az érdeklődőket: a Klett Industiernek mindössze egy alkalmazottja van, a tavaly veszteséges volt és - ami a legfontosabb - egyetlen munkavállalót sincs szándékában alkalmazni. Magyarán: a hirdetés kamu volt.

A nagykövetség arra inti mindazokat, akik norvégiai munkalehetőséget keresnek, hogy a norvég munkaerőpiaccal kapcsolatos információk kapcsán tájékozódjanak a külképviselet honlapján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: