2009-07-12 18:47:08• hírek • Szatmár.ro

Magyar rocklegendák a színpadon

Nem volt ezres tömeg a Partiumi Híd Fesztivál második és harmadik napján sem, ennek ellenére igen színvonalas előadásokon és koncerteken vehettek részt az érdeklődők.

Somfalvy Edit, túrterebesi református lelkész áhitatával kezdődött a PHF második, pénteki napja. Dinnyés József öt évszázad magyar énekeiből adott elő, dr. Raffay Ernő arról tartott előadást, hogy a magyarság legnagyobb ellenségei Budapesten vannak.

Szondi Miklós a rovásírást mutatta be, a lelkiző sátorban önismereti kört tartottak, a gyermeksátorban meseolvasás, rajzolás, papírhajtogatás, szabadtéri játékok, népi hangszerbemutató várta a legkisebbeket. A színpadon fellépett: a Rekettye Néptáncegyüttes, az Árvácskák, a Csodaszarvas Néptáncegyüttes, a Gyökér, a Tűzmadár. Az est fénypontja az Ossian-koncert volt: Paksi Endre és társai előadására tombolt a közönség.

Szombaton Szatmári Elemér, pusztadaróci református lelkész tartott áhitatot, Dinnyés József folytatta a magyar énekek bemutatását. Kubinyi Tamás igen érdekes előadást tartott a Kárpátokon túli magyar őshazáról, az ősi magyar jelképekről. Hetesi Zsolt fizikus a Kárpát-medence energetikai jelentőségéről beszélt, Mikola István és Toró Tibor az önrendelkezésről és a nemzetstratégiáról tartott előadást - Tőkés László nem jelent meg.


Videó:


Kalapács József közönségtalálkozója sokakat érdekelt, Oláh Kata a drogfogyasztásról beszélt, a színpadon a kárpátaljai Aranykalász Néptáncegyüttes, Pregitzer Fruzsina, a H-5 99 és az Invader együttes koncertjei után a Kalapács együttes fellépése volt a hab a tortán - természetesen a régi Pokolgép és Omen számaival egészítették ki a műsort, a rockerek nagy örömére. Bár közbejött egy kis gikszer - kifogyott az üzemanyag a generátorból - a buli fergeteges volt. Kalapács Józsefet megrohanták az autogramkérők, több lány a mellére kért aláírást a magyar rocklegendától.

Vasárnap a Bikini, hétfőn a Kormorán és a Zanzibár koncertje várja az érdeklődőket, az előadások mellett.


Az est fénypontja az Ossian-koncert volt

A pénteki este fénypontja az Ossian-koncert volt
A pénteki és szombat este fénypontja az Ossian valamint a Kalapács koncert volt, a lányok megrohanták a rocklegendákat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: