2012-04-16 12:39:51• hírek • mti

Szegény vajdahunyadi Klein nyitja a sort

Michael Klein korabeli fotója
Michael Klein korabeli fotója

A pályán esett össze szombaton Piermario Morosini, a Livorno középpályása a Pescarában vívott olasz másodosztályú bajnoki mérkőzésen. Az azonnali orvosi segítségnyújtás során defibrillátort is alkalmaztak, majd a pescarai Santo Spirito kórházba szállították a 25 éves játékost, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.


1993. február 3. - Michael Klein, a Bayer Uerdingen 33 esztendős labdarúgója, 81-szeres román válogatott, a Dinamo Bucuresti egykori sztárja a csapat edzése után összeesett és meghalt.

1993. szeptember 7. - 35 éves korában elhunyt a magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Zsiborás Gábor. A sportember a válogatott keret egy héttel korábbi edzésén lett rosszul, és eszméletét már nem nyerte vissza.

1998. február 20. - Mérkőzés közben meghalt a 47-szeres walesi válogatott Robbie James, aki az alsóbb osztályú Llanelli csapatának játékosedzőjeként szerepelt egy bajnoki találkozón.

2000. október 5. - Catalin Haldan, a román labdarúgó-válogatott 24 éves játékosa egy barátságos mérkőzésen összeesett, és kórházba szállítás után meghalt.

2001. augusztus 28. - Tíznapos kóma után egy moszkvai kórházban elhunyt Szerhij Perkun, a CSZKA Moszkva és az ukrán válogatott 23 éves kapusa, aki a dagesztáni Mahacskalában, a helyi csapat elleni meccsen összefejelt az ellenfél egyik csatárával.

2001. október 2. - Edzés közben összeesett, majd a kórházba szállítás után elhunyt Vladimir Dimitrijevic, a jugoszláv Crvena Zvezda 20 éves labdarúgója. Halálát az orvosi vélemények szerint szívelégtelenség okozta.

2002. július 20. - Mérkőzés közben életét vesztette Dárdai Balázs, a Barcs labdarúgója. A német Hertha BSC-ben játszott Dárdai Pál öccse 23 éves volt.

2002. december - A macedón Stefan Toleski egy bajnoki találkozó közben összeesett, és szívroham következtében meghalt.

2003. június 26. - A Konföderációs Kupán a Kamerun-Kolumbia elődöntőben a 73. percben összeesett, és meghalt Marc-Vivien Foé, a Manchester City 28 éves kameruni középpályása.

2003. július 3. - Edzés közben rosszul lett, és a kórházban elhunyt Max, a brazil Botafogo 21 éves hátvédje. Halálát szívroham okozta.

2004. január 25. - A Vitoria Guimaraes elleni bajnoki találkozó utolsó pillanataiban a Benficát erősítő magyar válogatott csatár, Fehér Miklós összeesett, s noha kórházba szállították, életét már nem tudták megmenteni.



2004. március 1.
- Egy ütközést követően a pályán összeesett, majd a kórházba szállítást követően elhunyt Danny Ortiz, a guatemalai labdarúgó-bajnokságban szereplő Municipal 28 éves válogatott kapusa.

2004. június 3. - Csapata edzésén összeesett és a pályán meghalt Szabó István, az NB III-ban szereplő Uraiújfalu játékosa. A 26 éves középpályás az esti tréningen váratlanul a földre zuhant. A csapat edzője és társai rögtön a segítségére siettek, szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel próbálták meg újraéleszteni. Az eset után negyedórával érkezett meg a mentő és a háziorvos: két és félórán keresztül küzdöttek a futballista életéért, többször defibrillálták, de már nem tudták megmenteni.

2004. október 28. - Mérkőzés közben összeesett, majd a kórházba szállítást követően elhunyt Serginho, a brazil Sao Caetano hátvédje. Paulo Sergio de Oliveira Silva tragédiáját szívelégtelenség okozta.

2005. február 8. - Edzés közben összeesett és elhunyt Nedzad Botonjic, a szlovén Ljubljana labdarúgócsapatának kapusa. A 27 éves hálóőr a tréningen kapott szívrohamot, és a gyors orvosi beavatkozás ellenére is meghalt.

2006. január 6. - Életének 32. évében váratlanul elhunyt Cipruson Zavadszky Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi középpályása. A tragédiát a boncolás alapján szívroham és tüdőembólia okozta.

2007. augusztus 28. - Huszonkét éves korában elhunyt Antonio Puerta, az UEFA Kupa-győztes FC Sevilla labdarúgója, aki a Getafe elleni, hazai bajnoki mérkőzésen elvesztette az eszméletét. A futballista a találkozó 35. percében esett össze a pályán. Csapattársai siettek a segítségére, megakadályozva, hogy lenyelje a nyelvét. Puerta hamarosan visszanyerte eszméletét és segítséggel ugyan, de a saját lábán hagyta el a játékteret. Később az öltözőben ismét elájult, újra kellett éleszteni, kórházba került, ahol három nap múlva elhunyt.

Antonio Puerta

2009. augusztus 8. - Szívleállás következtében meghalt Dani Jarque, az Olaszországban edzőtáborozó Espanyol labdarúgócsapatának 26 éves kapitánya. A játékos délelőtt együtt edzett társaival, majd kora este, amikor éppen várandós barátnőjével beszélt telefonon, összeesett covercianói hotelszobájában.

2009. november 8. - Koszorúér-elzáródás okozta Takács Lajos, a Videoton korábbi labdarúgójának halálát. A 38 esztendős Takács csereként lépett pályára a megyei I-es Martonvásár csapatában a Pálhalma elleni találkozón, majd az öltözőben rosszul lett. Ekkor még sikerült az orvosoknak újraéleszteniük, de később ismét rosszul lett, leállt a szíve, és már nem sikerült megmenteni az életét.

2011. augusztus 4. - Két nappal azután, hogy összeesett a pályán, a kórházban elhunyt Macuda Naoki korábbi válogatott japán labdarúgó. A 34 éves hátvéd a harmadosztályú Matsumoto Yamaga edzésén veszítette el az eszméletét, az orvosok szerint hőgutát, majd szívrohamot kapott.

2012. április 14. - Piermario Morosini, a Livorno középpályása szívroham következtében a pályán esett össze a Pescarában vívott olasz másodosztályú bajnoki mérkőzésen. Az azonnali orvosi segítségnyújtást követően a pescarai Santo Spirito kórházba szállították a 25 éves játékost, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: