2011-09-24 11:08:43• hírek • mti

Magyar nyelvű turizmus-vendéglátás szakos közgazdász képzés Erdélyben

Magyar nyelvű turizmus-vendéglátás szakos közgazdász képzést indított a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Székelyudvarhelyen - közölte a BGF pénteken az MTI-vel.

Mint írták, az elmúlt években jelentősen fejlődött a turizmus Székelyföldön, és az idegenforgalmi szakemberek iránt megnövekedett a kereslet. Erre reagálva a BGF, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájával (MÜTF) együttműködve a Magyar Akkreditációs Bizottság engedélye alapján 2011-től indíthatta el az új alapszakot, amelynek ünnepélyes tanévnyitóját pénteken tartották.

Az első magyar nyelvű turizmus-vendéglátás szakos közgazdász képzést a magyar állam évfolyamonként 50 fős államilag finanszírozott hallgatói létszámkeretet biztosítva támogatja. Mivel az új képzés állami támogatású helyeire a közlemény szerint közel másfélszeres volt a túljelentkezés, a BGF a megfelelő felvételi pontszámot elérő jelentkezők számára további költségtérítéses helyeket biztosít.

A képzésnek a MÜTF Székelyudvarhelyi Képzési Központja ad otthont, az alapszak tartalmában, felépítésében és követelményrendszerében is megegyezik a BGF budapesti képzésével, de figyelembe veszik a helyi sajátosságokat is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: