2012-07-17 15:30:54• hírek • Póti Orsolya

Magyar nyelvű egészségügyi asszisztensi képzés indul

Az új tanévtől magyar nyelvű posztliceális általános orvosi asszisztensi képzésen vehetnek részt a tizenkét osztályt elvégző diákok. A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban induló képzés ötletgazdája Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium ezúttal megkönnyíti a továbbtanulni vágyók dolgát, ugyanis az új tanévtől három éves általános orvosi asszisztens képzést indít. Az ősztől induló nappali tagozaton a helyek száma korlátozott: összesen harminc diák iratkozhat be a magyar nyelven zajló képzésre - tudtuk meg Pataki Enikőtől, az iskola igazgatónőjétől.

A tanintézmény vezetősége mindent megtesz annak érdekében, hogy minőségi képzés induljon, ezt bizonyítja az is, hogy többek között olyan egészségügyi intézményekkel kötött partnerséget, mint a Szatmár Megyei Kórház, a West Medica Klinika és a Korall Klinika. Az elméleti és a gyakorlati órákat az említett intézményekben tevékenykedő szakképzett orvosok és asszisztensek tartják majd, és a képzés beindításához szakmai tapasztalatával hozzájárul Dr. Átyim Pál kémia szakos tanfelügyelő is.

A Kölcsey veszprémi testvériskolája, a Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium már korábban indított hasonló képzést, és tapasztalataikkal, jártasságukkal támogatják a szatmári iskolát is ebben. Az ősztől induló képzésre minden bizonnyal lesz kereslet, ugyanis a tapasztalatok szerint egyre több diák vonzódik a természettudományok felé, és a megyében nagy szükség van magyarul tudó asszisztensekre is.

A posztliceális képzésre már a jövő héttől, azaz július 23-27. között lehet jelentkezni. A beiratkozáshoz szükség van egy beiratkozási kérvényre, a születési bizonylat másolatára és eredetijére, a személyi igazolvány másolatára és eredetijére, névváltoztatás esetén a házassági bizonyítvány eredetijére és másolatára, az érettségi diplomára, vagy a 12. osztály elvégzését igazoló oklevélre, a IX-XII/XIII. osztályos jegyek kivonatára és egy orvosi igazolásra. A dokumentumok másolatait a bizottság tagja hitelesíti az eredeti alapján.

A bejutási rangsor felállításakor 75 százalékban az érettségi átlagot és 25 százalékban a négy éves átlagot veszik figyelembe. Pontegyenlőség esetén a végzett profilnak megfelelő kötelező érettségi tantárgyból kapott jegy dönt. Az eredményhirdetésre július 31-én kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: