2017-03-25 09:31:10• hírek • Szatmár.ro

Magyar nyelv és irodalom tantárgyvarseny 205 résztvevővel

A Református Gimnázium adott otthont a verseny megyei szakaszának.

Szombaton reggel 10 órakor vette kezdetét a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny a Református Gimnázium termeiben. A megye szinte minden településéről érkeztek diákok, hogy megmutassák tudásukat, kreativitásukat. Az ötödik osztályosok voltak a legtöbben, 43-an versenyeztek. A hatodikos évfolyamot 39-en, a hetedikest 38-an, a nyolcadikost szintén 39-en képviselték. A középiskolások versenyében 21 kilencedikes, 13 tizedikes, 9 tizenegyedikes és három tizenkettedikes tanuló vett részt. 

A tételek egyaránt ellenőrizték a diákok szaktudását, nyelvben való jártasságukat, olvasottságukat és kreativitásukat. A cél mindenki számára a továbbjutás az áprilisban, Besztercén megtartandó versenyre. Akik pedig ott jól szerepelnek - évfolyamonként a dobogósok - azok részt vehetnek az Apáczai Csere János Nemzetközi Magyar Nyelv és Irodalom tantárgyversenyen, amelynek a helyszíne a magyarországi Pécs lesz. A megyei verseny végleges eredményeit hétfőn 17 órakor teszik közzé a tanfelügyelőség internetes oldalán.

A szatmárnémeti verseny a megye magyartanárai számára is egy remek lehetőség a találkozásra. Gál Gyöngyi magyar nyelv és irodalom szakos tanfelügyelő egy rövid gyűlés keretében ismertette a közeljövőben sorra kerülő módszertani képzések menetrendjét, illetve felhívta a figyelmet egy nemrég létrehozott zárt internetes fórumra is, amely a magyartanárok közötti kommunikációt könnyíti meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: