2009-05-21 13:19:10• hírek • Szatmar.ro

Magyar kupasiker Svájcban

A Sion 0-2-ről fordított a Young Boys ellen, Vanczák így kupagyőzelemnek örülhetett.

A Sion labdarúgócsapata nyerte a Svájci Kupát, miután a szerda esti döntőben 3-2 arányban legyőzte az esélyesebbnek tartott Young Boys együttesét. A győztes csapat védelmében Vanczák Vilmos végig a pályán volt.

Az UEFA-kupa döntő árnyékában rendezett találkozón két okból kifolyólag sem a magyar válogatott bekk csapata volt az esélyes: egyrészt, mert a mérkőzést pont a Young Boys pályáján rendezték, másrészt pedig míg a berniek a harmadik helyen vannak a bajnokságban, addig a Sion a bennmaradásért küzd.

Ám a piros-fehérek egyszerűen nem tudnak veszíteni a Svájci Kupa döntőjében, eddig mind a tíz fináléjukat megnyerték és a sorozatuk szerdán sem szakadt meg. Pedig Yapi-Yapo és Alioui öngólja révén a hazaiak már két góllal vezettek, de Obradovics és Sarni kiegyenlített, majd két perccel a vége előtt Afonso eldöntötte a serleg sorsát. A Young Boys hívei pedig vélhetően nem zárják a szívükbe a Siont, mivel 1991-ben hasonló körülmények közepette veszítették el a serleget.

Vanczák Vilmos csapatáról még két érdekességet érdemes tudni. Három évvel ezelőtt másodosztályúként nyerték el a trófeát (nem fogják kitalálni, a Young Boys ellen) márpedig erre egyetlen más csapat sem volt képes Svájcban. Másrészt pedig a Sion csapatában lépett először pályára Európában Ronaldinho. A Milan sztárja még ifistaként játszott néhány meccset a svájciak utánpótláscsapatában, mivel bátyja, Roberto Assis akkor éppen a nagycsapatot erősítette.

Nézze meg a találkozó összefoglalóját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: