2009-01-07 18:21:25• hírek • Parajdi Andrea

Magyar küldöttség érkezett

Több ágazat közös fejlesztése érdekében terveznek jövőbeni együttműködést Szatmár, és Szabolcs Szatmár Bereg megyék vezetőségei. A lehetőségek egyeztetése céljából, szerdán városunkba érkezett Szabolcs Szatmár Bereg Megye küldöttsége.

A délelőtti tárgyalások során a Nagybánya-Szatmárnémeti-Nyíregyháza közti gyorsforgalmi út kérdése központi témaként szerepelt. Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke az egyeztetéseket követően megtartott sajtótájékoztatón elmondta, továbbra is az eredeti elképzelés szerint, vagyis a Pete-Csengersima útvonalnál határozzák meg a gyorsforgalmi út átkelési pontját. Szóba került a megyék által közösen előkészített két projekt jelenlegi stádiuma is, amelyek összesen mintegy 8 millió euró értékű útfelújítási munkálatokat biztosítanak, és amelyek a januári hónap folyamán benyújtásra kerülnek. Csehi továbbá arról is beszámolt, hogy a jövőben kultúra, turizmus és gyerekvédelem területén is terveznek közös együttműködést.

A magyarországi küldöttséggel városunkba érkezett Seszták Oszkár, a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, aki úgy véli, a két megye közt most induló, nagyobb lendületű együttműködés elősegítheti mindkét térség hosszútávú fejlődését. -A határmenti utak összekötése a legfontosabb teendőnk, hiszen ezáltal tudjuk megvalósítani a két megye közti átjárhatóságot. Ha a fizikai átkelés gördülékenyen működne, sokkal erősebbek lennének a természetes emberi kapcsolatok is. Mindenesetre 2015-ig olyan célokat tűztünk ki, amelyek különböző intézmények együttműködésének megszervezését is tartalmazzák - mondta Seszták Oszkár, a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.

A delegációval Tilki Attila, Fehérgyarmat polgármestere, magyarországi parlamenti képviselő is városunkba látogatott, aki a közúti fejlesztések mellett, a vasúthálózat modernizálásának megvalósítását is szorgalmazná. -Sok közös együttműködési lehetőségben gondolkodhatunk, azonban mindnyájan tudjuk, hogy az infrastruktúra fejlesztése a legsürgetőbb probléma, hiszen Románia Schengeni övezethez való csatlakozásáig mindezeknek meg kell valósulnia - magyarázta Tilki Attila, képviselő. A közös fejlesztési lehetőségek megvalósítása érdekében Szatmár és Szabolcs Szatmár Bereg megyék vezetősége rendszeres találkozókat hív össze a továbbiakban is.

A két megye vezetői sajtótájékoztatón számoltak be az egyeztetések eredményeiről.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: