2014-10-18 16:42:27• hírek • MTI

Magyar kormánytámogatás a csíkszeredai hokinak

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) 15 millió forinttal támogatja a csíkszeredai korosztályos jégkorongcsapatokat, hogy részt vehessenek a korosztályaiknak megfelelő magyarországi bajnokságban - közölte az MTI-vel pénteken Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, az MJSZ elnökségének tagja.

Az államtitkár pénteken délután jelenti be a csíkszeredai Vákár Lajos jégcsarnokban azokat a döntéseket, amelyekkel a Magyar Jégkorong Szövetség a magyarországi és a székelyföldi jégkorongozás összekapcsolását próbálja elősegíteni.

Az MTI-nek az esemény előtt elmondta, a magyar szövetség második éve próbálja a magyarországi klubok gondolkodását abba az irányba terelni, hogy felelősséget viselnek azokért a fiatalokért is, akik a határon túl sportolnak.

"Ezért hoztuk még a tavaly azt a határozatot, hogy minden egyes korosztályos magyar csapatnak legalább egy mérkőzésre el kell jönnie Csíkszeredába. Emellett a Magyar Jégkorong Szövetség 15 millió forinttal támogatja a csíki korosztályos csapatokat, hogy fizetni tudják az utazási költségeiket, ha részt vesznek a magyarországi bajnokságokban" - nyilatkozta Soltész Miklós.

Hozzátette, a döntést már korábban meghozták, de úgy tartották megfelelőnek, hogy Csíkszeredában jelentsék be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: