2011-12-08 09:18:24• hírek • Póti Orsolya

Magyar karácsonyi dalok csendültek fel a Láncos templomban

A méltán népszerű és híres Kaláka együttes november 7-én, szerda este a szatmárnémeti Láncos templomban koncertezett. A zenekar repertoárjának nagy részét karácsonyi dalok alkották.

A budapesti Kaláka együttes karácsonyi koncertjét hallhatták mindazok, akik szerda este a Láncos templomba látogattak. A zenekar hangversenyének kerete egy betlehemes játék, mely azzal a kérdéssel kezdődött: Szabad-e bejönni ide Betlehemmel?

Természetesen minden jelenlevő egyöntetűen azt válaszolta: szabad! A koncert József Attila „Betlehemi királyok" című versének zenés feldolgozással vette kezdetét, majd magyar és más nemzetiségű - svéd, spanyol és cseh - karácsonyi népdalok és régi egyházi énekek hangzottak el.

A zenekar négy tagja - Becze Gábor, Gryllus Dániel, Major Gábor, Radványi Balázs - különlegesebb népi hangszereiket is bemutatták a közönségnek. A zenészek olyan kevésbé ismert hangszereket is megszólaltattak, mint a tárogató, a koboz, a doromb, az ukulele, vagy a kalimba.

Gryllus

Az együttes tagjai minden évben néhány napot Magyarországon túli magyarlakta vidéken töltenek. Eddigi karácsonyi előadásaik nagy része Erdélyben, a Partiumban, Kárpátalján, Vajdaságban, a Felvidéken, Burgenlandban, Szlovéniában, a horvátországi Baranyában és Csángóföldön volt. A karácsonyi lemezük 24 évvel ezelőtt jelent meg. Az együttes azóta jár ezekkel a dalokkal Adventkor házról-házra, templomról-templomra...

Kaláka

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: