2009-12-28 15:45:13• hírek • Parajdi Andrea

Magyar humor testközelből

Hadházi László
Hadházi László

Nemcsak egyre inkább aktiváló, helyi illetőségű, humoristákkal büszkélkedhet Szatmárnémeti, hanem immár azzal is hivalkodhatunk, hogy a magyar stand up műfajának legtehetségesebb képviselői is rendszeresen meglepnek bennünket egy valódi rekeszizom-mozgató humoresttel. Te vettél már jegyet a Showder Klub sztárjainak januári fellépésére?

Kétségtelen: éhezünk a humorra és az agyament poénokra! Nem hiába lett az elmúlt időszakban oly népszerű a stand up műfaja, hiszen ki ne szeretné, hogy a rohanó, stresszes hétköznapjait nyakatekert, fordulatokban gazdag történetekkel dobják fel, amelyet ráadásul olyan személyektől hallhat, akiknek a nyelvük mellett, az agytekervényeik is olajozottan működnek. Január 16-án, ismét városunkban szórakoztatnak a Showder Klub fenegyerekei Hadházi László, Dombovári István, illetve Bellus István.

Hadházi László évek óta a médiában dolgozik. Neve és hangja a Juventus Rádió hullámhosszáról sokaknak ismerős lehet, azonban a stand up tette ismerté nem csak Magyarországon, de a határokon túl is.

Hadházi 1987-ben kezdett el írni, majd 1994-től különböző vidéki rádióknál dolgozott. Később a televíziózást is kipróbálta: 1996 és 2000 között a HBO Mennyi? 30! című műsorán dolgozott, ezután két évig a Kész átverés show-ban kapott feladatot.

Mindemellett a rádiózás is fontos szerepet játszott az életében, ugyanis 1998 és 1999 között a Danubius Rádióban a Danubius Cappuccino szerzője és előadója volt, majd ezt követően három évig ugyanezt a feladatkört látta el a Sláger Rádió Bumeráng című műsorában. Saját műsort 2002 óta vezet, a Juventus Rádiónál.

Amellett, hogy mai napig rendszeres fellépője a Godot Dumaszínháznak, illetve, hogy a Rádiókabaréban is szüntelenül szerepel több könyvet is kiadott már. 2008-ban megkapta a Magyar Rádió által alapított Bon-bon-díjat. A stilizált édességgel már 1998 óta jutalmazzák a Rádió Kabaré íróit, humoristáit, színészeit. Az elismerést azok a művészek érdemlik ki, akik az előző évben a legtöbbet tettek a hallgatók szórakoztatásáért.

Biztosak vagyunk benne, hogy január 16-án, a Dinu Lipatti Filharmóniában nem csak Hadázi László, hanem a hamarosan általunk is bemutatásra kerülő kollégái Bellus István és Dombovári István is megkapják majd a helyi közönség képzeletbeli Bon Bon díját. Szóval ha nincs még jegyed, az Északi Színház jegypénztárában beszerezheted!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: