2012-01-29 18:54:28• hírek • Szatmár.ro

Magyar győzelem született a Szatmár Kupán

Másodszor rendezték meg Szatmárnémetiben a kadett európai körversenynek részét képező tőrversenyt.

A 17 éven aluli lányok számára szervezett kupán 48 tőröző indult, s ahogy az a tavalyi évben is megtörtént, úgy idén is román magyar párharc volt a döntőben, a kupát pedig idén is egy magyarországi versenyző vitte el. A döntőben az újpesti Mesteri-Schmell Viktória végül 15-11 arányban legyőzte Maria Boldort - emlékeztetőül: tavaly Zupkó Klaudia verte meg a döntőben  Malina Calugareanut. Visszatérve az idei kupához: a szombati versenyen a két harmadik helyet a Hajdu Melinda (Újpest) és Alina Rapynets (Ungvár) szerezte meg.

A mezőnyben szatmári lányok is voltak, a legjobb helyezést Varga Anett szerezte meg, aki 30, lett. Buier Regina a 35., Erdei Réka a 40., Haidu Adriana a 44., Lazin Alexandra pedig a 47. helyen zárta az idei Szatmár Kupát.

Vasárnap két barátságos versenyt is szerveztek - a fiúk egyéniben, a lányok pedig csapatban méretkezhettek meg. A fiúknak sikerült jobban a verseny, hiszen Bogdan Dascalu lett az első, klubtársai pedig - Sebastian Flucus és Iulian Aldea - a harmadik helyen osztozkodnak.

A lányok csapatversenyében román siker született: a Románia I.-es csapat lett a győztes. A Szatmári Sportklub Varga, Buier, Erdei triója a nyolcadik lett. A két nap alatt pástra lépett tőrözőket Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta, Lengyel Éva, File Attila és Izsáki Arnold készítette fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: