2011-05-18 11:36:42• hírek • Szatmar.ro

Magyar gólpassz döntött a belga bajnoki címről

Ennél izgalmasabban nem is alakulhatott volna a belga labdarúgó bajnokság: az utolsó fordulóban a Genk és a Standard Liege egymás ellen dönthette el a bajnoki arany sorsát. A flamand - vallón párharcot végül a hazaiak nyerték, akiknek egy döntetlen is elég volt a bajnoki címhez.

A találkozó első fél órája nagy harcot és egy borzalmas sérülést hozott. A 26. percben a Genk francia légiósa, Chris Mavinga egy szerencsétlen megmozdulást követően gyakorlatilag lerúgta Mehdi Carcela-Gonzalez fejét. A belga középpályás elveszítette az eszméletét, azonnal kórházba szállították, ahol többszöri arccsonttörést állapítottak meg nála.

A találkozó folyatódott tovább, az első félidő ráadásában aztán a vendégek némi szerencsével megszerezték a vezetést: egy hazai védőről Eliaquim Mangala elé került a labda, aki közelről nem hibázott.

Ezzel virtuálisan a Standardé volt az arany, a hazaiak pedig sokáig nem tudtak válaszolni a találatra. Jött aztán a 78. perc és Hollywood! Egy szöglet után Tőzsér Dániel tekert középre mesterien, ahol Kennedy Nwanganga mindenkinél magasabbra ugrott és a hálóba bólintott. A nigériai csatár egy perccel korábban állt be....

Hogy a filmgyári forgatókönyv teljes legyen, a végén Thibault Courtois lépett elő hőssé: a Köteles Lászlót a kispadra szorító fiatal kapus három elképesztő bravúrt is bemutatott, minek következtében kezdődhetett a fieszta Genkben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: