2019-08-06 06:03:21• hírek • Bede Emőke

Magyar és német néptánccsoportok álltak színpadra Nagykárolyban

Augusztus 5-6. között zajlik a III. Nagykárolyi Folklórfesztivál, mely idén a CareiFest rendezvénysorozat programjaiba illeszkedik.

Az idei évben is több olyan népzenei együttest és néptánccsoportot láthatnak a rendezvényre kilátogatók, amelyek tagjai arra törekednek, hogy előadásukkal minél közelebbről bemutathassák a közönségnek azt a nemzetet, melyet képviselnek. Hétfőn magyar és német néptánccsoportok nyitották meg a fesztivált, a szép számban összegyűlt közönség első közben a Rigófütty együttest, Rekettye néptáncegyüttest, Acordeon Duettet, Kalazanci Bandet, Karoler Triót, a Lustige Schwaben néptánccsoportot, a Schwäbischer Männerchor – sváb férfikórust, illetve a Nemzeti Ifjusági Fúvószenekart láthatták.


Az est további részében Donkó Annamária, Donkó Imre és Házi Róbert Csaba kedveskedett operettslágerekkel a közönségnek, a zenei élményt pedig négy debreceni táncos, Endi András, Homonna Nóra, Steuer Tibor és Steuer-Hajdú Krisztina tette teljessé, melyet a közönség vastapssal hálált meg.












Kedd délután román folklóresttel folytatódik a fesztivál. 18 óra 45 perc és 22 óra 30 perc között a Ceatăra együttes, a Lucăceni néptáncegyüttes, a resicabányai Bîrzava népzenei és néptánccsoport, a beregszói Sorocul néptáncegyüttes lép majd színpadra. Az est különleges meghívottja Alexandru Pugna. A szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát. Kedvezőtlen időjárás esetén, a meghirdetett programok elmaradnak. Az események kezdési időpontja tájékoztató jellegű!

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: