2008-12-16 15:14:05• hírek • Szatmár.ro

Magyar eredmények

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a napokban hozta nyilvánosságra a magyar nyelv és irodalom félévi dolgozatok eredményeit. Kónya László főtanfelügyelő-helyettes szerint, az idén jobban teljesítettek a diákok, mint tavaly.

Szatmár megyében összesen 998 hetedikes diák írta meg a magyar nyelv és irodalom félévi dolgozatot és összesen 208 diák nem ért el átmenő osztályzatot. Tizennégyen írtak hibátlan félévit, így tízes osztályzatot kaptak, 12-en városi és 2-en vidéki tanintézményekből.

 

A nyolcadikosok közül jóval többen kaptak tízest, összesen 24-en, ebből 19-en városi, míg 5-en vidéki iskolában tanulnak. Az idei magyar nyelv és irodalom egységes félévi dolgozatíráson összesen 1057 nyolcadikos diák jelent meg, ebből 202 diák fog pótvizsgázni, ugyanis nem kapta meg az átmenő ötös osztályzatot. A legtöbb diák nyolcas és kilences közötti osztályzatot kapott.

Kónya László főtanfelügyelő-helyettes szerint, az idén jobban teljesítettek a diákok, mint tavaly.

A német anyanyelvű hetedikes diákok közül az 55 diákból 4-en, míg a nyolcadikosok közül az 54 diákból 3-an nem érték el az átmenőt.

Azok a diákok, akik nem írták meg a féléviket vagy nem érték el átmenő osztályzatot a pótvizsgaidőszakban újravizsgázhatnak.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: