2019-11-22 08:21:48• hírek • Blikk.hu

Magyar énekes is van a Grammy-jelöltek között

Szerdán jelentették be az idei Grammy-jelölteket: meglepetésre kiderült, hogy magyar énekes is esélyes arra, hogy megnyerje a legnevesebb zenei díjat.

Mindenki az amerikai világsztárokra figyel, miután kiadták a jelöltek listáját: Lizzo nyolc (köztük az év albuma), Billie Eilish és Lil Nas X hat-hat nevezéssel megy neki a 2019-es Grammy-gálának, Ariana Grande öt díjat vihet haza legjobb esetben. De a magyaroknak is jut egy kis érdekesség, hazai énekesnek is szurkolhatunk! Az Index olvasója szúrta ki, hogy a jelöltek között akad egy magyar is, Orendt Gyula operaénekes.
 

A legjobb operafelvétel kategóriájában jelölték George Benjamin: Lessons In Love & Violence című művének a The Royal Opera House társulata által előadott verzióját. És bizony ebben az előadásban énekel Orendt Gyula is.
 


Orendt Gyula 34 éves, zenei tanulmányait szülővárosában, Sepsi­szent­györgyön kezdte, majd Budapesten a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte énekművész-énektanár diplomáját, ezután 2010-ben az operaszakból is lediplomázott. Ebben az évben lett a bécsi Volksoper magánénekese, 2011-től a berlini Staatsoper énekes szólistája.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: