2013-02-07 00:22:09• hírek • Kocsis Zoltán

Magyar döntetlen, román győzelem

A magyar labdarúgó-válogatott idei első, felkészülési mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott szerdán a fehérorosz csapattal a törökországi Belekben. Néhány órával és sok száz kilométerrel nyugatabbra a spanyolországi Malagában egy változatos meccsen Románia 3-2-re győzte le Ausztráliát.

A magyar válogatott játszott veszélyesebben az első félidőben, először Rudolf járt közel a gólszerzéshez, de remek lövését védte a fehérorosz kapus. Nem sokkal később azonban már megszerezte a vezetést Egervári Sándor együttese, igaz, a szerencse is kellett ahhoz, hogy Szabics Imre lövése a hálóban kössön ki. A félidő végén a fehéroroszok előtt is adódott egy nagy lehetőség, de Korcsmár a gólvonal előtt tisztázott.

Nem sokkal a fordulás után a fehéroroszok Alekszandr Volodko révén egyenlítettek, ezután a magyar szakvezető kockáztatott, a védő Mészáros Norbert helyett a debütáló ferencvárosi támadót, Böde Dánielt küldte pályára. A hátralévő időben jóval többet támadott a magyar együttes, de az eredmény már nem változott.

Dzsudzsák gólpasszal ünnepelte 50. válogatottságát

Malagában az első félidőben mintha fel lett volna billenve a pálya, Románia egyik támadást vezette a másik után, Ausztrália megilletődött, ijedt amatőr csapat benyomását keltette. Gabriel Torje, Bogdan Stancu és Gheorghe Grozav viszont sorra puskázta el a román lehetőségeket, míg az első ausztrál helyzetig 23 percet kellett várni - ekkor Matt McKay lőtt fölé. Végül a legrutinosabb és legismertebb ausztrál játékos, Mark Schwarzer hibája kellett ahhoz, hogy megszülessen az első gól: a Fulham 40 éves kapusa Torje lövését Cristian Tanase elé ejtette, aki köszönte az ajándékot és a hálóba vágta azt. Nem tett másként a 44. percben Luke Wlkshire sem, aki az Alex Brosque ellen elkövetett szabálytalanság után büntetőből egyenlített.

A szünet után meglepetésre megváltozott a játék képe, Ausztrália bátrabb, precízebb és támadóbb focival rukkolt elő. Ennek az 53. percben lett meg az eredménye, amikor egy szöglet utáni kavarodás után Robert Cornthwait közelről a kapuba lőtt. Ezt követően még inkább megélénkült a meccs, felváltva kerültek veszélybe a kapuk, ám az egyaránt csereként beállt Adam Federici és Costel Pantilimon állta a sarat. Egészen a 80. percig, amikor Alexandru Maxim húzott el a jobb szélen, a középre tett labdáját pedig Stancu okosan a rövid alsó sarokba pörgette. Románia azonban nem elégedett meg az egyenlítéssel és négy perccel később egy 18 méteres szabadrúgást Torje mesterien csavart a kapu jobb felső sarkába, beállítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

Magyarország és Románia válogatottja legközelebb egymás ellen lép pályára világbajnoki selejtezőn március 22-én, Budapesten - zárt kapuk mögött.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: