2015-05-13 10:04:32• hírek • Szatmár.ro

Magyar: csak egy átlátható anyagi helyzetű Olimpiát támogatunk

Az Olimpia labdarúgócsapat által kért 500 ezer lej felét szavazták meg a tanácsosok.

A kedden megtartott rendkívüli városi tanácsülésen a költségvetéskiagészítés volt a téma. Ennek keretében a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata 500 ezer lejt kért adósságaik rendezésére, a tanácsosok azonban csak 250 ezer lejt hagytak jóvá nekik. Ebből az összegből kell törlesszék a tartozásokat, amivel az államnak tartoznak, illetve finanszírozni az ifjúsági csapataik kiszállásait. Az ülésen ugyanis bemutatásra került egy részlet a bajnokság szabályzatából, ami arra vonatkozott, hogy amennyiben az ifi-csapatok nem jelennek meg a mérkőzéseiken, akkor a nagycsapat pontjaiból is levonhatnak büntetésként. Az 500 ezer lejes összeg kiutalását a RMDSZ és a PNL frakció közösen akadályozta meg.

Dan Babut klubelnök szerint a csapat adósságainak összege 580 ezer lej.

"Támogatjuk a sportot, támogatjuk az Olimpiát, de csak olyan körülmények között, ha betekintést nyerhetünk a klub anyagi helyzetébe. Sem az igazgatótanácsban, sem pedig a tanácsban nem láttunk még egy átfogó képet a klub helyzetéről. Nem tudjuk milyen összegek szerepelnek a szerződésekben, kinek mennyit fizet a klub. Betekintést szeretnénk nyerni a hivatalos dokumentumokba, látni a csapat valós gazdasági helyzetét" - mondta a Szatmár.ro-nak Magyar Lóránd, a városi tanács RMDSZ-frakciójának elnöke.

A most kiutalt 250 ezer lejes pénzösszegből a klub törlesztheti 160 ezer lejes tartozását az állam felé, a fennmaradó összeget pedig az ifi-csapatok mérkőzéseken való részvételének finanszírozására kapták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: