2016-09-05 12:32:41• hírek • Kocsis Zoltán

Magyar bajnok lett Gyenes Emánuel

Ismét történelmet írt Gyenes Emánuel azzal, hogy vasárnap Szlovákiában megnyerte az országos magyar enduró bajnokságot! A 32 éves motorosnak ez már a 18. bajnoki címe, de az első, amit Magyarországon szerzett.

Az öt futamból álló bajnokság utolsó etapját rendezték a hétvégn Szlovákiában. Gyenes ezen a második helyen végzett a szlovák Bohuslav Radek mögött, ám ez is elég volt ahhoz, hogy az összesített táblázaton az élen végezzen az osztrák Armin Steiner és Kubik Richárd előtt. A korábbi négy futamból - amelyek közül egyet Erdélyben rendeztek - ugyanis hármat is megnyert!

Hogy milyen rangja és fajsúlya van a magyar enduróbajnokságnak, azt remekül mutatja, hogy a legutóbbi, szlovákiai etapon (amelynek eredményeit a szlovák bajnokságba is beszámítják) 235-en vettek részt, de a magyarországi versenyeken is általában 130-140-en indulnak el. Szemben a román bajnoksággal, ahol jó, ha összejönnek vagy 40-en...

Ha minden jól megy, nem ez lesz Mani egyetlen magyar bajnoki címe az idén. Az endurókrosszban a tavaly az utolsó versenynapon maradt le az első helyről. Idén három forduló után ismét vezet és reméli, a hátralévő három futamon meg is tudja tartani előnyét. Ehhez az első lépést hétvégén a Heves megyei Visontán kell megtennie.

Az Autonet Motorcycle Team versenyzőjére az ősszel további két rangos feladat vár. Október 1-7. között részt vesz a Marokkó-ralin, amely a ralivilágbajnokság utolsó futama, egyben az utolsó teszt is a Dakar előtt. Ami azt jelenti, hogy az összes nagy csapat itt teszteli majd motorját. Utána Spanyolországban következik a Six Days a 9-szeres román enduró és 8-szoros endurókrossz bajnok számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: