2013-08-02 13:15:17• hírek • Czinzel László

Öt szatmári is pástra lép a budapesti vívó vébén

A román szakszövetség csak a női párbajtőrözőknek, és a férfi kardozóknak fizeti a részvételi költségeket, így a szatmáriak részvétele a Sportklub költségvetését terheli.

Százhat ország közel 1100 vívója lép majd pástra a hétfőn Budapesten kezdődő vívó világbajnokságon - köztük öt szatmári sportoló. Csiszár Ferenc, a román férfi párbajtőr-válogatott szövetségi kapitánya a legjobb 16 közé való jutást tűzte ki célként tanítványai elé úgy egyéniben, mint csapatban.

A csapatot csupa szatmári párbajtőröző alkotja, ám Pop Adriannal, Árkosi Bertalannal és Szilágyi Adriannal szemben Nyisztor Sándor nem a Szatmárnémeti Sportklubban vív, hanem Marosvásárhelyen a helyi CSU-ban. Egyéniben Pop, Árkosi és Nyisztor mellett a craiovai Alin Sbarcea vív majd. „Ha valaki bejutna a legjobb a tizenhat közé is, az már nagyon jó eredménynek számítana" jelentette ki indulás előtt Csiszár, amikor az egyéni és a csapatesélyeket mérlegelte. A világranglistán amúgy Románia válogatottja a 21. helyet foglalja el.

Ami a női párbajtőr szakágat illeti, a legutóbbi Euróba-bajnokságon aranyérmes szatmári Simona Deac-Pop valamint Anamaria Branza, Maria Udrea, Amalia Tataran négyesből utóbbi kimaradt a keretből, helyét a craiovai Raluca Sbarcea vette át.

„Számára az érettségi miatt nagyon mozgalmasak és zsúfoltak voltak az utóbbi hónapok, ezért is nem sikerült úgy az Eb, ahogy elképzelte. De ősztől már jönnek az ifjúsági Világkupa-versenyek, és azokon ismét bizonyíthat majd, hiszen sokkal jobb vívó mint Sbarcea", magyarázta Csiszár.

Tatarannal kapcsolatos hír továbbá, hogy ősztől Bukarestben folytatja egyetemi tanulmányait, így a Sportklubtól a Dinamóhoz igazol.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: