2013-08-12 19:37:26• hírek • Szatmar.ro

Magyar arany, szatmári 11. hely a vébén

Megnyerte történelme hetedik világbajnoki címét a magyar férfi párbajtőr csapat a budapesti világbajnokságon. A tisztán szatmáriakból álló román válogatott a 11. helyen zárt három győzelemmel és két vereséggel.

A Csiszár Ferenc edzette, Pop Adrian, Szilágyi Adrian, Árkosi Bertalan és Nyisztor Sándor alkotta román válogatott a legjobb 32 közé vezető úton előbb 29-25 arányban legyőzte Németországot, majd 45-32 arányban alulmaradt Franciaországgal szemben. Ezt követően a 9-16. hely valamelyikéért léptek pástra a fiúk. Egy végletekig kiélezett meccsen 36-35-re legyőzték Kirgizisztánt, majd nagyon simán, 30-15-re kikaptak Svájctól. Ezt követően Kazahsztán ellen már a 11. hely volt a tét, amit meg is szereztek, miután 30-29-re legyőzték a szovjet utódállamot.

A szakág döntőjébe a házigazda magyarok és Ukrajna jutott be. A közel háromezer szurkoló által biztatott Magyarország semmit sem bízott a véletlenre, a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter alkotta csapat simán, 42-38-ra legyőzte Ukrajnát, megszerezve ezzel a szakág hetedik magyar csapataranyát - ám 2001 óta az elsőt.

Sikerült érmet szereznie egy szatmári versenyzőnek is, méghozzá Simona Pop-Deacnak. A jelenleg a Steauában vívó lány a román válogatott tagjaként a harmadik helyen zárt, miután a bronzcsatában 33-28 arányban legyőzték Franciaországot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: