2009-04-10 13:19:03• hírek • Ferenczi Noémi

Beiktatták az alprefektusokat

Népes közönség kísérte figyelemmel Szatmár megye két új alprefektusának, Aurelia Fedorcanak és Gabriel Lesnek pénteki beiktatását. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy a két leváltott alprefektust melyik megyében fogják kormánybiztosként elhelyezni.

Néhány héttel ezelőtt megyénk új prefektusának, Radu Giurcanak a beiktatásán nem voltak jelen annyian, mint most, pénteken a két új alprefektus hivatalba való beiktatásán, ugyanis a megyei tanács nagyterme zsúfolásig telt. A ceremónia délben kezdődött. Először felolvasták a Gáti István, eddigi alprefektus leváltásáról, majd pedig az Aurelia Fedorca kinevezéséről szóló kormányhatározatot. Ezt követte Fedorca eskütétele, majd pedig az Octavian Lazin hivatali elmozdításáról és Gabriel Les kinevezéséről szóló kormányhatározatok felolvasása következett, aztán pedig ő is letette a hivatali esküt.

Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, kormányzati felügyelőknek nevezik ki az elmúlt időszakban leváltott prefektusokat, és alprefektusokat. Önéletrajzuk alapján négy minisztériumnál helyezik el őket, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési, a Regionális Fejlesztési és Lakásügyi, a Szállításügyi, illetve a Környezetvédelmi Minisztériumoknál kaphatnak állást.

Octavian Lazin 1990 óta dolgozott a prefektúrán, 2006-ban nevezték ki alprefektusnak. Gáti István, Pataki Csaba lemondása után, tavaly szeptemberben foglalta el az alprefektusi széket.

 

Most mindketten arra várnak, hogy kinevezzék őket valamelyik megyébe, ahol kormányzati felügyelőként tevékenykedhetnek. Továbbra is reménykednek abban, hogy Szatmáron maradhatnak, azonban erről leghamarabb jövő héten születik majd döntés.

Gabriel Les letette a hivatali eskűt

Sokan vette részt a ceremónián

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: