2016-03-17 11:52:08• hírek • hirado.hu, Sapientia.ro

Magyar állami kitüntetést kapott a szatmári alkotmányjogász

fotó: MTI
fotó: MTI

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából a Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést adományozott Varga Attilának, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karán tevékenykedő egyetemi docensnek.

Varga Attila az alkotmányjog területén kiemelkedő, többek között az alkotmányosság értékeinek bemutatására és a román alkotmányjog megismertetésére irányuló munkája, valamint jelentős egyetemi oktatói tevékenysége elismeréseként kapta a kitüntetést.

Varga Attila (Szatmárnémeti, 1963. április 21.–) alkotmányjogász, politikus, egykori parlamenti képviselő, egyetemi oktató. 1986-ban végzett a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Jogi Karán. Ezt követően jogtanácsosként dolgozott gazdasági társaságoknál. 1990-ben választották parlamenti képviselővé az Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben. 2012-ig megszakítás nélkül a román parlament alsóházának, a Képviselőháznak a tagja. 2006-ban szerzett Ph.D. fokozatot a Bukaresti Tudományegyetemen.

Varga Attila oktatója a Babes-Bolyai Tudományegyetemnek is. A 2015-ös évben az RMDSZ Ezüst Tulipán díjjal tüntette ki, mint a Szövetségi Operatív Tanács és a Szövetségi Elnökség tagja kapott elismerést, az elmúlt években kifejtett munkájáért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: