2011-03-01 17:51:58• hírek • Szatmár.ro

Magyar Zenei Díj a legjobbaknak

A Magyar Televízió az idén is élőben közvetíti a Fonogram Díjátadó Gálát közel százhúsz percben az m1-en. Az adás két házigazdája Vágó Piros és Gundel Takács Gábor.

Élőben láthatják az MTV nézői a zenei élet legrangosabb elismerésének számító Fonogram - Magyar Zenei Díjátadó ünnepségét március 2-án, 21 órától az m1-en. A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) és a Művészeti Szakszervezetek Szövetsége Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) közös díja a zenei élet kiváló személyiségeit jutalmazza a 2010-ben nyújtott kiemelkedő teljesítményeikért. A rangos eseményt ezúttal is a Millenáris Teátrumban rendezik meg. A gála két konferansziéja Vágó Piros és Gundel Takács Gábor.

Az est során a legsikeresebbek között díjakat osztanak ki, amelyeket közismert személyiségek adnak át, többek között a Magyar Televízió intendánsa, Rákay Philip - az év világzenei albumáért, Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatója - az év hazai felfedezettjének, és Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda vezérigazgatója - az év hazai hard rock vagy heavy metal albumáért járó díjat. A műsorban fellépnek a zenei élet meghatározó egyéniségei, köztük természetesen jó néhány jelölt és korábbi díjazott is.

A színpadon élőben láthatók a hazai zenei élet különböző irányzatainak kiváló előadói: Varga Viktor, Mókus és a Harmonia Garden, az Ocho Macho, a Special Providence, a Compact Disco, Szalóki Ági, a Keresztes Ildikóval és Björn Lodinnal megerősített Hard zenekar, a Budapest Saxophone Quartet, Király Viktor, a Heaven Street 7 és Ákos.

A Fonogram-díjat a MAHASZ közgyűlése 1992 szeptemberében alapította (eredetileg Arany Zsiráf-díj néven) azért, hogy a magyar hanglemezkiadás sikereit és teljesítményeit, valamint a nemzetközi hanglemezkiadás kiemelkedő eredményeit hazánkban elismerje. A díj neve 2004-től Fonogram - Magyar Zenei Díj. A MAHASZ és az EJI immáron közös díja a hangfelvétel-kiadás kiemelkedő értékeit, sikereit létrehozó művészek és kiadók tevékenységét ismeri el, azokat a művészeket, akik előreviszik zenei életünket és a hangfelvétel-kiadást, mert olyan új alkotásokat, eredeti produktumokat hoznak létre, amelyeket a szakma képviselői és a közönség is kiemelkedőnek tart.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: