2018-02-14 14:10:58• hírek • közlemény

Magyar Lóránd: hasznosítanunk kell az üresen álló ANL-s lakásokat

Írásban fordult a hadügyminisztériumhoz Magyar Lóránd parlamenti képviselő a szatmárnémeti, használaton kívül levő, az Országos Lakásügynökség (ANL) által épített lakások kapcsán.

A Lakásügynökség még 2008-ban indította el azt a projektet, amely Szatmárnémetiben, az egykori céldomb helyén fiataloknak szánt lakások építésére vonatkozott. A hat tömbházból főleg anyagi források hiánya miatt csak 2016-ra készült el három. Tekintettel arra, hogy a terület a hadügyminisztérium tulajdonában van, az előzetes megegyezés szerint két tömbházat, azaz 49 lakást a polgármesteri hivatal kapott meg, egyet pedig – ami 25 lakást jelent - a minisztérium.  
 

Kereskényi Gábor több, mint egy éve adta át a 35 év alatti, a kritériumoknak megfelelő igénylőknek az új otthonokat, ám a minisztériumi tömbházlakások máig üresen állnak. A megyében állomásozó 52-es Tisza Utász-Zászlóalj részéről ugyanis egyetlen igény sem érkezett ezekre. Magyar Lóránd ez ügyben a szaktárcához fordult egy hivatalos kérdés mentén.
 

„Mielőbb megoldást kell találni arra, hogy a 25 üresen álló lakást használhatóvá tegyük, ezért az a javaslatom, hogy ha már a hadsereg nem tud mit kezdeni ezekkel, akkor azt bocsátsa fiatal tűzoltók, csendőrök vagy rendőrök rendelkezésére” – mutatott rá Magyar Lóránd parlamenti képviselő.
 

A Szatmár megyei törvényhozó az Román Hadügyminisztériumhoz intézett kérdésében  a szaktárca álláspontjáról érdeklődött ez ügy kapcsán, illetve arról, hogy milyen lépéseket kell megtenni annak érdekében, hogy az üresen álló szatmárnémeti ANL-lakásokat a sürgősségi helyzetek felügyelősége, a csendőrség vagy a rendőrség fiatal munkatársai kapják használatba. A szaktárca 30 napon belül köteles válaszolnia a feltett hivatalos kérdésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: