2017-11-23 13:49:00• hírek • Szatmár.ro

Magyar Lóránd: férfi párbajtőr olimpiai központot akarunk alapítani Szatmárnémetiben

„Nagy múltra tekint vissza a szatmári vívás, az elmúlt évtizedek folyamán számos országos-, európa-, világ- és olimpiai bajnokot nevelt. Emellett számtalan fiatalt tanított fegyelemre, sportszerűségre, küzdelemre, győzni akarásra” – mutatott rá Magyar Lóránd, az RMDSZ Szatmári parlamenti képviselője, aki az elmúlt hónapokban több alkalommal is találkozott Laura Badeával, a Román Vívószövetség elnökével ez ügyben.

A több olimpiai bajnokot is kinevelő Csiszár Ferenc párbajtőr-edzővel közösen tárgyaltak, szerdán, november 22-én a vívószövetség elnökével egy férfi párbajtőr olimpiai központ létrehozásáról Szatmárnémetiben.
 

“Laura Badea pozitívan véleményezte kezdeményezésünk, azonban nyitottság nem elég ahhoz, hogy sikerrel járjunk. A végső döntést a Román Olimpiai Bizottságnak kell meghoznia, ez remélhetőleg decemberben vagy januárban fog megtörténni” – taglalta a parlamenti képviselő.
 

Csiszár Ferenc párbajtőr edző úgy értékelte nagy elismerés lenne Szatmárnémetinek, amennyiben megnyílna egy ilyen központ: „ez azt jelentené, hogy a szatmári sportolók sokkal jobb körülmények között tudnának készülni a versenyeikre. Az olimpiai központban akár 4-5 szatmári sportoló edzhetne jobb körülmények között”.
 

A szatmáriak ezer szállal kötődnek a vívósporthoz, talán nincs is olyan család, amelyben egy közelebbi vagy távolabbi rokon ne járt volna edzésekre, vagy nem űzte volna magasabb szinten ezt a sportot. Ezzel pedig a városvezetés is tisztában van, ezért nemrég tanácsi határozatot hoztak a Csipler Sándor nevét viselő vívóterem felújítása kapcsán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: