2017-06-14 08:17:51• hírek • Szatmar.ro

Magyar Lóránd: a bürokrácia egyszerűsítése fontos a gazdáknak

„Végre konkrét segítséget tudunk nyújtani a gazdáknak, köszönhetően annak a képviselőház által elfogadott RMDSZ-es termelőbarát törvény-kezdeményezésnek, amely jelentősen csökkenti a mezőgazdasági ügyintézésben a bürokráciát. Még az elmúlt mandátumban iktatták ezt a javaslatot a bukaresti törvényhozók.

"Többek között Pataki Csaba akkori szenátor is szerepel a kezdeményezők között” – magyarázta Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő, aki kiemelte, fontos módosítás, hogy a termelői igazolványok érvényességét egy évről öt évre hosszabbítják meg. Ez azt jelenti, hogy a gazdáknak nem kell minden évben újabb érvényességet szerezniük igazolványaiknak, de minden évben be kell vezessék a termelői adataikat. Az RMDSZ a mezőgazdasági és vidékfejlesztési programjában meghatározó célként fogalmazta meg a kis és közepes gazdaságok fejlődésének törvényekkel történő elősegítését, valamint a gazdákat érintő eljárások bürokrácia-mentesítését, a kedden elfogadott törvény-tervezet pedig egy kis lépés ebben a folyamatban.

“A vidéket járva, mezőgazdászokkal és gazdaságokat irányító szakemberekkel találkozva többször is felmerült ez a témakör, s úgy gondolom, hogy hasznos volt az a kezdeményezés, amelynek végére ma került pont. A fontos az, hogy a gazdák konkrét problémáira reagáljunk, s ott segítsük a tevékenységüket, ahol arra a leginkább szükségük van. Ez most konkrétan arról szól, hogy a terményeiket kevesebb bürokráciával értékesíthetik, s bár kis lépésnek tűnik, szerintem fontos, hogy a gazdák munkáját ahol csak tehetjük, megkönnyítsük” – részletezte a bukaresti törvényhozó.

Az RMDSZ jogszabály-tervezete ezt követően államelnöki kihirdetésre vár, majd 2018. január elsejétől lép hatályba. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: