2018-05-09 06:16:01• hírek • Szatmár.ro

Magyar Lóránd: Mi lesz a Szatmárnémeti 1-es Posta omladozó épületével?

„Mikorra várható, hogy a Román Posta pénzt utal ki a Szatmárnémeti 1-es számú Posta épületének felújítására? Mit tesznek az rendkívül rossz állapotban levő épület állagának további romlása ellen?” – ezekkel a kérdésekkel fordult Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő levelében Petru Bogdan Cojocaru távközlési miniszterhez.

Négy év telt el ugyanis azóta, hogy Kereskényi Gábor akkori parlamenti képviselő, jelenleg a megyeközpont polgármestere szintén kérdésekkel bombázta a Román Posta vezetőségét az épület felújítását kérve. A válasz szerint akkor létrehoztak egy bizottságot, amely az épület állagának felméréséért volt felelős. Az ígéret szerint ezt követte volna a tervezés és kivitelezés, az egykoron impozáns épület felújítása.
 

„Eltelt négy év, az ígéretekből pedig nem lett semmi. Az állaga tovább romlott, a Román Posta pedig egyszerűen végignézi, ahogy a tönkremegy a jobb sorsra érdemes műemléképület” – írja levelében Magyar Lóránd. A szatmáriak által Postapalotaként emlegetett ingatlan egyike a város legszebb épületeinek. Sajnálatos módon azonban a Román Posta az elmúlt 25 évben semmit sem költött az javítására, felújítására, így az már veszélyt jelentett a gyalogosokra és az épületben dolgozókra is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: