2014-01-23 10:16:29• hírek • Kocsis Zoltán

Magyar Kultúra Napja: első ízben a szamoskrassói iskolában

Első alkalommal ünnepelték meg a Magyar Kultúra Napját a szamoskrassói Bem József Általános Iskola diákjai. A Himnusz megírásának napján a gyerekek szavalóversenyen bizonyították mennyire ügyesek, majd közös filmnézés következett.

„Nagyon fontos, hogy a gyerekekkel megismertessük a magyar kultúrát, hiszen éppen ez a mi legfőbb küldetésünk. A tudományos ismereteket akár más nyelven is elsajátíthatják a diákok, de a magyar kultúrával, hagyományainkkal, értékeinkkel itt a magyar iskolában kell megismertessük őket", indokolta az esemény megszervezését Kallós Zoltán igazgató.

A szavalóversenyre huszonhárom gyerek nevezett be, ők mindannyian az általuk szabadon választott verset adhatták elő. „Bár ez versmondó versenyként volt meghirdetve, de végül nem neveztünk meg győzteseket. Azt gondolom, hogy mindenki győztes, aki ápolja a magyar hagyományokat, ezért minden diákunkat díjaztuk, aki vállalta, hogy felkészül a szavalásra", mondta az igazgató.

A szavalatok elhangzása és az iskolavezető ünnepi szavai után a gyerekekre közös filmnézés várt. A legkisebbek - előkészítősök, elsősök és másodikosok - a Vuk kalandjait, a harmadikosok és negyedikesek a Kincskereső Kisködmönt, míg az V-VIII. osztályosok az Egri Csillagokat nézhették meg.

„Fontos, hogy a hagyományos iskolai tanítás mellett, gyakran szervezzünk iskolán kívüli tevékenységeket, hiszen a diákok szemmel láthatóan igénylik ezt, annál is inkább, mert az iskolán kívül kevés lehetőségük van a hagyományápolásra, különböző kulturális, de akár szórakoztató tevékenységeken való részvételre. Éppen ezért a tanári kar feladata, hogy a lehető leggyakrabban kitöltsük az így keletkezett űrt", fogalmazott Kallós.

Az igazgató még elmondta, legközelebb farsangi bálon ünnepelhetnek a gyerekek. Reményének adott hangot, hogy a Magyar Kultúra Napjáról a következő években is megemlékeznek majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: