2013-01-09 16:44:40• hírek • Póti Orsolya

Magyar Kultúra Hete idén is!

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a kulturális rendezvény.
Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a kulturális rendezvény.

Különféle kulturális programokkal várja az érdeklődőket idén is a Magyar Kultúra Hete, melyre január 19-27. között kerül sor.

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre Szatmárnémetiben a Magyar Kultúra Hete a Szatmárnémeti Ady Endre Társaság szervezésében, valamint a Harag György Társulat, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Cultur Art Egyesület és az Identitas Alapítvány közreműködésével.

A színvonalasnak ígérkező kulturális rendezvénysorozat keretében úgy hazai, mint magyarországi előadók is fellépnek, ugyanis az Ady Endre Társaságnak az évek során sikerült igen jó kapcsolatot kialakítani a kultúra külföldi képviselőivel.

A szervezők a középiskolás magyar anyanyelvű diákokra is gondoltak, ugyanis egy, a számukra megrendezésre kerülő szavalóversennyel zárul majd a Magyar Kultúra Hete. A rendezvénysorozat egyes előadásainak olyan intézmények adnak majd helyet, mint az Északi Színház, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, az Ács Alajos Stúdióterem, a Kálvineum, a Filharmónia és a Római Katolikus Székesegyház.

A Magyar Kultúra Hete idén a Nagyvárad Táncegyüttes előadásaival veszi kezdetét január 19-én, másnap pedig Szvorák Katalin Liszt-díjas előadóművész és tanítványai lépnek fel.

Január 21-én In memoriam Petőfi Sándor címmel kerül sor előadásra, 22-én pedig a „Nyílt sebe vagyok a szíven szúrt világnak" című Dsida-műsort tekinthetik meg az érdeklődők. A Magyar Kultúra Hete keretében kerül megrendezésre a Nyitott színház, azaz a díjnyertes diákszínjátszók seregszemléje január 23-án, és ugyanaznap emlékeznek Gellért Sándor költőre a Kálvineumban.

Január 24-én felcsendülnek Kovács András Ferenc megzenésített versei, másnap pedig Ady Endre ünnepélyére kerül sor az Ács Alajos Stúdióban. Január 26-án a Dinu Lipatti Filharmónia ad otthont a magyarországi Misztrál együttes koncertjének, január 27-én pedig ugyanitt kerül sor a szavalóverseny döntőjére.

A rendezvénysorozat részletes programjáért kattints ide!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: