2008-11-17 13:46:38• hírek • Szatmár.ro

Magukrahagyott gyermekek

A Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal nyílvántartást készített azokról a gyerekekről, akiknek a szülei külföndön dolgoznak. Szatmárnémetiben közel kétszáz gyermek szerepel ebben a nyílvántartásban, nagy részük 7 és 14 év közötti kiskorú.

A jobb megélhetés reményében, még mindig nagyon sokan hagyják el az országot külföldi munkavállalás végett, emiatt a gyermekeket valamelyik rokon, ismerős felügyeletére bízzák.

A jó kereseti lehetőségért aláírják az akár évekre szóló munkaszerződést, hiszen ezzel meg tudják teremteni a gyereknevelés minden szükséges anyagi feltételét. A helyiek főként Olaszországba, Portugáliába, Spanyolországba és Magyarországra utaznak dolgozni, ahol két vagy akár háromszorozást is megkereshetik az itteni béreknek.

A júliusi, augusztusi, illetve szeptemberi hónapokban végzett felmérés alapján Szatmárnémetiben összesen 185 kiskorú gyermeknek dolgozik mindkét szülője külföldön.

A 185-ből 14 gyermek 2 és 7 év közötti, 106 gyermek 7 és 14 év közötti és 65 gyerek 14 és 18 év közötti. Arról egyelőre nem készült pontos felmérés, hogy hány gyermeknek dolgozik csak az édesanyja, vagy csak az édesapja külföldön.

Megyei szinten több ezerre tehető azoknak a kiskorú gyerekeknek a száma, akiknek a szüleik külföldi munkaadóval állnak munkaviszonyban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: