2014-01-20 17:11:17• hírek • Szatmár.ro

Tűzoltóautó-átadást tartottak az új főtéren

Hat megye képviselői voltak jelen a hétfő délelőtti ünnepségen, mindenki egy-egy modern autóval távozott.

Ünnepi körülmények között került átadásra hétfő délelőtt hat speciális, a legmodernebb technológiát képviselő tűzoltóautó.

Mint a rendezvényen kiderült, a hat autó erdély hat pontján fog szolgálatot teljesíteni: egy Szatmár, egy Kolozs, egy Szilágy, egy Beszterce-Naszód, egy Bihar és egy Kolozs megyében. Ennek megfelelően mindenik megye részéről érkeztek képviselők ez alkalomból Szatmárnémetibe.

A vízzel és oltóhabbal is a lángok megfékezésére képes tűzoltóautók egy pályázat keretében érkeztek egyenesen Hollandiából. A pályázat elindításában nagy szerepe volt Csehi Árpád egykori megyei tanácselnöknek, illetve Pataki Csaba szenátornak, az RMDSZ Szatmár Megyei szervezetének az elnökének, aki az indításkor a Szatmár Megyei Tanács Európai Integrációs és Régiófejlesztési Igazgatóságának vezetője volt.

- A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének nagyon fontos a géppark megújítása, mert ennek köszönhetően hamarabb sikerül kiérnünk a helyszínre, ahol a közbelépésünkre van szükség, és hatékonyabban, gyorsabban sikerül megfékeznünk a lángokat is - mondta Gheorghe Dan a felügyelőség vezetője.

Hat túzoltóautót adtak át hétfőn

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: