2015-07-03 13:17:19• hírek • Szatmár.ro

Magasból mentéshez használható tűzoltóautót kaptak

Újabb értékes felszerelést kapott a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége.

A Regionális Operatív Programban Szatmár megye tűzoltói, azaz a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkatársai számos modern felszerelést kaptak már, amelyek segítségével hatékonyabban és gyorsabban tudnak közbelépni katasztrófahelyzetek esetén. Szatmár megye az Erdélyi Interkommunitáris Fejlesztési Egyesületet (ADI) tagjaként már 2010 óta vesz részt a közös pályázatban és azóta több értékes tűzoltóautóval és egyéb eszközzel bővült a felszereltsége.

Július 2-án Kolozsváron újabb tűzoltóautót vettek át Szatmár, Kolozs, Bihar, Beszterce-Naszód, Máramaros és Szilágy megyék képviselői. A szatmári küldöttség tagja volt Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is. Az ünnepélyes keretek között átadott speciális gépjárműek összértéke 9,24 millió lej, áruforgalmi adó nélkül.

A járművek ünnepi átadásakor a kolozsvári lánglovagok azt is bemutatták, hogy hogyan lehet és kell használni ezeket.

Nagy szüksége volt mindenik felügyelőségnek a magasból mentéshez használható speciális gépjárművekre. Szatmár megyében is hiány volt ilyenből, ezt pedig a tűzoltók nem csak a katasztrófahelyzetek elhárításakor, hanem a Kossuth-kert fáinak varjúfészek-mentesítésekor is megérezték.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: