2018-05-25 10:11:50• hírek • Bede Emőke

Magasba röpültek a kalapok: elballagtak a közigazgatási szak hallgatói is

Péntek délelőtt, 11 órakor vette kezdetét a Babes-Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karának Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatának ballagása, melyre ezúttal is a Közigazgatási Palota nagytermében került sor.

A Szatmárnémetiben működő közigazgatási szak román és magyar nyelvű nappali tagozatán, illetve román nyelvű távoktatásban tanuló harmadévesek a hagyományokhoz híven a Gaudeamust énekelve vonultak be a nagyterembe, ahol már több tucat szülő, rokon, barát várta őket.
 

Miután helyeiket elfoglalták, a végzősökhöz Kereskényi Gábor szólt legelőször. „Remélem, hogy sokan közületek kollégáim lesznek a polgármesteri hivatalban. Szerencsére ezen reményem minden évben beigazolódni látszik, hiszen egyre több munkatársunk van, akik ezekből a padokból kerültek ki” –mondta el beszédében a város elöljárója, majd gratulált az elért eredményekhez és a pedagógusok munkájához is.
 

Kereskényitől a szót a közigazgatási kar vezetője, Suta Stefan vette át. Mint Suta elmondta, ez az év több szempontból is különleges. Egyrészről idén 20 éve annak, hogy a városunkba kihelyezett tagozat megkezdte működését, másrészt pedig az idei végzősök immár a 18. évfolyam, amely ebben az intézményben fejezte be a felsőoktatást. A kar vezetője abbéli reményének is hangot adott, hogy a ballagók sikeresen tudják majd kamatoztatni a jövőben a közigazgatás témakörében megszerzett tudásukat.
 

A tagozatokat képviselő hallgatók beszédeikben egységes gondolatot fejeztek ki. Mindannyian köszönetet mondtak a pedagógusok kitartó munkájáért, tudásuk átadásáért, illetve szüleik felé is hálát rebegtek, akik a három év alatt folyamatos támogatásukról biztosították őket. Ezt követően kiosztásra kerültek az díszoklevelek egy szál virággal megtoldva, a ceremónia pedig a Gaudeamus újbóli eléneklésével és a kalapok feldobásával zárult.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: