2011-01-24 17:42:38• hírek • Póti Orsolya

Magasan repül a daru

A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat keretén belül hétfő este szatmári népdalokat hallgathatott a nagyérdemű Méhes Kati színművésznő és Nagy Antal színművész előadásában. Az előadókat a Szárazfa együttes kísérte.

A Magyar kultúra Hete szervezői január 22-től egy héten át minden nap várják a kultúrára éhezőket, különösen azokat a fiatalokat, akik szívesen elsajátítanánk hagyományainkat.

Hétfő este 17 órától Méhes Kati színművésznő, Nagy Antal színművész és a Szárazfa zenekar szatmári népdalokkal  várta a közönséget az Ács Alajos Stúdió terembe.

A rendezvénysorozat eme műsorszáma leginkább az idősebb generációt vonzotta, pedig az előadók a fiataloknak is szívesen átadnák, megtanítanák a gyönyörű dalokat. Fejér Kálmán tanár úr röviden felelevenítette a népdalgyűjtés momentumait, melynek eredményként idővel megszületett a Szamosdarai népdalok című kötet.

A közönség tagjai  vették a bátorságot, és egy-egy ismert népdalnál bekapcsolódtak az éneklésbe, nagyszerű hangulatot teremtve ezzel. Végezetül Tóth Pál Miklós színművész, az Ady Endre Társaság elnöke  köszönetét fejezte ki a tehetséges  művészeknek.


Népdalokkal várták a közönséget


A Szárazfa együttes


Az idősebb korosztályt vonzotta az előadás


A Szárazfa együttes Méhes Katival és Nagy Antallal
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: