2017-03-21 15:04:08• hírek • Kocsis Zoltán

Magasabb fizetésért tüntettek a rendőrök Szatmárnémetiben

Viszonylag kevesen voltak, de annál nagyobb ribilliót csaptak a szatmári rendőrök, akik béremelést követelve vonultak kedden az utcára Szatmárnémetiben.

„A nemzetbiztonság nem annyit ér, mint a minimálbér”, „A törvényhozók számára a törvény csak egy röpirat! Én, mint rendőr, viszont legyek korrekt”, „Mi még számítunk?” feliratú transzparensekkel vonult a Dózsa György utcai székhelyük elé mintegy húsz rendőr. A tüntetés 10 órakor kezdődött és a résztvevők viszonylagos alacsony száma ellenére meglehetősen hangos volt: sípok, megafonok voltak náluk és bizony nem féltek azokat használni.

Azt viszont egyelőre nem tudni, mindez elhallatszott-e Bukarestig. Az Europol szakszervezet ugyanis a követeléseiknek nem megfelelő bértárgyalások miatt hirdetett sztrájkot. Carmen Dan belügyminiszter ugyanis 100 és 300 lej közötti béremelést ajánlott, a szakszervezet viszont azt kéri, fizetésük összegének megállapításakor vegyék figyelembe a jelenlegi minimálbért és ne a 2009-est. Az elmúlt nyolc évben ugyanis csak 55 lejjel emelkedett a rendőrök fizetése, mondta Felix Vasut, az Eurpol szatmári szervezetének vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: